“Θα πεθάνετε όπως πεθάναν οι παππούδες σας στον εμφύλιο”!

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ περιέγραψε χθες μιλώντας “Στο Κόκκινο 105,5” η Μαρία Μαργαρώνη, συντάκτρια του άρθρου στην “Guardian”, που έκανε τον γύρο του κόσμου και αναμεταδόθηκε και από άλλα διεθνή ΜΜΕ.

“Για μένα, το ότι υπήρξε αυτή η σιωπή στην Ελλάδα είναι από τα….
πιο σοκαριστικά πράγματα”, είπε στο κεντρικό μαγκαζίνο του σταθμού η δημοσιογράφος που μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, και πρόσθεσε: “Είχα την αίσθηση ότι αυτή τη φορά υπήρχε στην Αθήνα ένας διάχυτος φόβος που δεν υπήρχε παλαιότερα. Ότι υπάρχει ένα κλίμα, όχι μόνο απελπισίας, όχι μόνο οργής, αλλά και φόβου”.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που ανέφερε στο ρεπορτάζ της, τόνισε: “Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν αυτό που μου είπε ένα παιδί ότι τον βάλανε να ανοίξει τα πόδια, τον κλωτσάγανε στ’ αρχίδια και του λέγανε, ‘θα πεθάνετε όπως πεθάναν οι παππούδες σας στον εμφύλιο!'”.

Η Μ. Μαργαρώνη είπε επίσης: “Μέσα στη ΓΑΔΑ, τους 15 τους είχαν σ’ έναν διάδρομο, τους φωτογράφιζαν με τα κινητά τους οι αστυνόμοι και τους λέγανε ότι θα βάλουνε φωτογραφίες τους στο Διαδίκτυο για να τις δει η Χρυσή Αυγή, ότι θα δώσουν τις διευθύνσεις τους στη Χρυσή Αυγή. Μια κοπέλα μου είπαν ότι της τραβήξανε τα μαλιά για να σηκώσει το κεφάλι και να την φωτογραφίσουνε, μερικοί κάηκαν στα χέρια από αναπτήρες που κρατούσαν αστυνομικοί, τους βάζανε λέηζερ και φακούς στα μάτια για να μην κοιμηθούνε, δεν τους δώσανε νερό για 19 ώρες”.

Και η δημοσιογράφος κατέληξε: “Είναι σοκαριστικά τα όσα έγιναν. Υποτίθεται ότι η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, έχει υπογράψει τις συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μου θύμισαν σκηνές από το παρελθόν, πολύ δυσάρεστες”.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *