Πάει για διάλυση το Ευρώ και αυτό κάποιοι το ήξεραν εξαρχής

Γράφει ο Αδαμάντινος

Ή Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλλία θα ξαναβγούν μετά απο πολλά χρόνια στις αγορές. Ο μηχανισμός στήριξης της Ευρωζώνης δεν είναι αρκετός για να καλύψει το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα που θα διογκώνεται στις χώρες αυτές λόγω της συνεχώς αυξανόμενης διαφοράς της ανταγωνιστηκότητας μεταξύ τών PIGS και των…..
κρατών του γαλλογερμανικού άξονα. Τα υπόλοιπα είναι αερολογίες…

Στο σχήμα βλέπετε το σχέδιο διάλυσης του ευρώ και που θα ολοκληρωθεί σε τρία διαδοχικά βήματα. Η ημερομηνία της απόφασης διάλυσής του φαίνεται στο σχήμα!

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπεί στην ΕΟΚ, διότι δεν είχε ανταγωνιστική οικονομία. Το έλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιό της δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί ποτέ με το τουρισμό, τη γεωργία και την οικοδομή. Το πρόβλημα αυτό μεγιστοποιήθηκε με το χρόνο απο την διαφθορά που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής παράλληλα με την έλλειψη δημοκρατίας.

Μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή την υστέρα στιγμή είναι η “ανάπτυξη” παράλληλα (όχι μετά…) με μια “ειδικής μορφής αναδιάρθρωση” του χρέους της, προυποθέτοντας συνθήκες διακυβέρνησης με πρόσωπα έξω από το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αυτό φαίνεται δύσκολο γιατί η χώρα επιμένει να κυβερνάται απο ένα συνοθύλλευμα ετερογενών υποφύσεων…

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να διασωθεί ακόμη και να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους!

Η Γερμανία απο την άλλη πλευρά δεν ήθελε και συνεχίζει να μη θέλει να συγκεράσει τις διαφορές ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο.

Η διάλυση του Ευρώ στη μορφή που είναι σήμερα είναι θέμα χρόνου που θα εξαρτηθεί απο την εξέλιξη της Κίνας. Μιά νέα ένωση κρατών της Μεσογείου είναι κάτι που θα απαιτήσει προυποθέσεις, που φαίνονται εν εξελίξει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *