Κλοτσάνε την καρδάρα με το γάλα

Ο Σαμαράς ήθελε να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του προβάλλοντας ως επιτυχία τη συμφωνία με την τρόικα, αλλά οι διαφωνίες κυβερνητικών βουλευτών για το θέμα του γάλακτος τού χάλασαν τη…
σούπα .
   
Τελεσίγραφο «να τελειώνει η φασαρία με το γάλα» έστειλε ο Αντ. Σαμαράς στη Ν.Δ. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Η κλιμάκωση των αντιδράσεων στις τάξεις των κυβερνητικών βουλευτών αιφνιδίασε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού και τον ίδιο στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν για τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Η εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση, αμέσως μετά τη συμφωνία με την τρόικα, έχει εξοργίσει…
τον πρωθυπουργό. Σχεδίαζε τις επόμενες μέρες να ανοίξει την προεκλογική καμπάνια προβάλλοντας σαν επιτυχία το νέο (και τελευταίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση) πακέτο, αλλά βρέθηκε να μαζεύει στις Βρυξέλλες τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Αθήνα. Το πρόβλημα με το γάλα θα λυθεί μέχρι τη Δευτέρα, με βελτιωτικές προσθήκες στην επίμαχη διάταξη, χωρίς ωστόσο να αλλάζει αισθητά το άνοιγμα στις εισαγωγές.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «είναι άδικο και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της, να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες. Την ώρα μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μη διασπαστεί. Ελπίζω όλα να γίνουν κανονικά, όπως πρέπει».

Η απειλή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με τις ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές, είναι το τελευταίο χαρτί του πρωθυπουργού. Και άνοιξε τόσο στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον αντιπρόεδρο Ευάγγ. Βενιζέλο όσο και στις οδηγίες που έδωσε στους συνεργάτες του στο Μαξίμου για τον συνετισμό των διαφωνούντων βουλευτών της Ν.Δ.

Του Μπάμπη Αγρολάμπου από efsyn, μοντάζ Γρέκι

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *