Σκηνικό έκτακτης ανάγκης με πιστοποιητικά μνημονιακής νομιμότητας!…

Γράφει ο Μαγια


Η κυβέρνηση παίζει πλέον τα ρέστα της!

Στήνει κράτος έκτακτης ανάγκης. Να μην κουνιέται φύλλο στην…

αποικία χρέους. Να τρομοκρατηθεί και να αποπροσανατολιστεί, έτι περαιτέρω, η κοινή γνώμη από τις δραματικές επιπτώσεις του Μνημονίου, ιδιαίτερα εν όψει του νέου σκληρού προϋπολογισμού, μεταφέροντας την αντιπαράθεση στο επίπλαστο δίλημμα «σταθερότητα ή ανωμαλία».

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Τι είπε ο πρωθυπουργός; Όποιος αμφισβητεί το …«succes story» και δεν χειροκροτεί τη μεγαλειώδη πολιτική του Μνημονίου και των επιτηρητών, η οποία βαδίζει από… επιτυχία σε επιτυχία μέχρι την τελική καταστροφή, μάλλον εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διωκτικών αρχών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την έκδοση πιστοποιητικών μνημονιακής νομιμότητας.
Με την εμφυλιοπολεμική θεωρία των «άκρων» και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της, αφού σκόπιμα μετά τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής μιλούν ευθέως για τις Σκουριές και τη Μαρφίν, βάζουν την κοινωνία στην προκρούστεια κλίνη.
Εξισώνουν τη βίαιη, εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας, που δρούσε υπό την ανοχή εκτεταμένων θυλάκων μέσα στην Αστυνομία, με τους μαζικούς αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης!
Τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα εξαπολύσει επίθεση σε όλα τα επίπεδα στην Αριστερά, επιχειρώντας να συνδέσει στελέχη της με έκνομες ενέργειες, τη στιγμή που η πίεση από το δεξιό ακροατήριο είναι μεγάλη και η αναδιάταξη της «δεξιάς πολυκατοικίας» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην πραγματικότητα αυτό που φοβάται το σύστημα Σαμαρά, δεν είναι κάποιος δήθεν «εξτρεμισμός», αλλά μια Αριστερά και ένα ευρύτερο πολιτικό ρεύμα, που θα στρέφεται αποφασιστικά ενάντια στην τρόικα και το πολιτικό σύστημα. Τρέμει τη θέληση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτό, δηλαδή, που αδυνατούν να αντιληφθούν, ο Λαφαζάνης και οι θαμώνες της «πλατφόρμας» του.

Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι, η σύμπηξη μιας πλατειάς συμμαχίας δημοκρατικών-πατριωτικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό και την τεκμηρίωση της εναλλακτικής ριζοσπαστικής πρότασης για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου και τη δημοκρατική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της Αριστεράς! Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *