Ναύπλιο, Καλαμάτα, Τρίπολη, Σπάρτη ερίζουν για το στρατόπεδο

Έντονες αντιδράσεις σημειώνονται στο Ναύπλιο για το λουκέτο που βάζει η κυβέρνηση στο ΚΕΜΧ, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες.
Για πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο μιλάει ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος. Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε….
δήλωσή του: «Αποτελεί πρόκληση και πολιτικό σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία η απόφαση να κλείσει το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στην Καλαμάτα, να διατηρηθεί το στρατόπεδο της Σπάρτης και να αναβαθμιστεί αυτό της Τρίπολης. Θα θέλαμε πραγματικά να μάθουμε ποια οικονομοτεχνική μελέτη θεωρεί οικονομικότερη την λειτουργία των παραπάνω κέντρων, απ ότι στο Ναύπλιο το οποίο απέχει μόλις 1 ώρα απ΄ την Αθήνα και βρίσκεται σε κομβικότερο σημείο, απ ότι η Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα και την Σπάρτη εξυπηρετώντας καλλίτερα τους νεοσυλλέκτους και την μετακίνηση των συγγενών των».

Για μεθοδεύσεις που εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό μιλάει ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος: «Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη εγείρει φόβους για προχειρότητα στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων, δημιουργεί υποψίες για μικροπολιτικά παιχνίδια στην διαδικασία επιλογής των διατηρηθέντων στρατοπέδων και προφανώς αναδεικνύει ασυνεννοησία μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μεθοδεύσεις σαν αυτή του κλεισίματος ενός εν λειτουργία στρατοπέδου πλησίον της Αθήνας (ΚΕΜΧ Ναυπλίου), με παράλληλη επαναλειτουργία ενός κλειστού στρατοπέδου μακρύτερα της Αθήνας (ΚΕΝ Καλαμάτας), εκθέτουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ήδη την Δευτέρα στις 7 το απόγευμα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας καλεί όλους τους φορείς σε ανοιχτή σύσκεψη στην αίθουσα του Βουλευτικού. Μεταξύ άλλων καλούνται να πάρουν θέση για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για οριστικό κλείσιμο του στρατοπέδου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Μανιάτης και Δ. Κοδέλας, ο δήμαρχος αλλά και οι δημότες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *