Περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων

Μετά την ανάγνωση του άρθρου, εδώ στο ξυπνήστε ρε, περί της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων καταθέτω και τα δικά μου σχόλια που δυστυχώς δεν είναι τα καλύτερα.

Δεν νομίζω να ιδρώνει το αυτί τους και αυτό φαίνεται από την εν μέσω οικονομικής καταστροφής, πόσο εύκολα βρίσκουν 5 ή 6 ή όσα εκατομμύρια χρειάζονται, για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου.

Ε’ ναι τι λέμε τώρα να τα βάλουμε με το μαγαζί μας, με το κόμμα που τρώμε ψωμί; Αστεία πράγματα. Ντροπή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω ότι μειώθηκαν λίγο τα ποσά, διότι τα ποσά είναι πολύ μεγάλα.

Αυτή η χρηματοδότηση τρομάζει για δύο λόγους:

Πρώτος λόγος είναι ότι τα ποσά αυτά είναι πολύ υψηλά γιατί τα κόμματα δεν πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις στις οποίες επενδύονται χρήματα για να αναπτυχθούν, να διαφημιστούν και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αν τα κόμματα λειτουργούσαν ανεξάρτητα και για το κοινό κοινωνικό καλό, κανένας δεν θα διαφωνούσε σε μία λογική οικονομική βοήθεια προς αυτά. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα κόμματα έχουν εξαρτήσεις από τις οποίες δεν πρόκειται ίσως ποτέ να αποδεσμευτούν. Τελικά τι είναι πολιτικά κόμματα; Προτείνουν μεθόδους διακυβέρνησης; Ναι προτείνουν και πιο έντονα στην προεκλογική περίοδο, δίνοντας πάντα μεγάλες και σπουδαίες υποσχέσεις, για ισοπολιτεία για δικαιοσύνη, για βελτίωση του επιπέδου ζωής και για πρόοδο. Όλα αυτά μετεκλογικά ξεχνιόνται, γιατί είναι ψεύτικες υποσχέσεις γιατί είναι αποδεδειγμένα ο προσφιλής τρόπος εξαπάτησης του λαού και υφαρπαγής της ψήφου του. Τι είναι λοιπόν πολιτικά κόμματα; Πολιτικά κόμματα είναι επί της ουσία οργανώσεις με σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών, έχοντας ιδεολογικά – ταξικά εργαλεία, μοιράζουν υποσχέσεις και ελπίδες για καλύτερο αύριο που ποτέ δεν έρχεται, διαλαλούν και διαφημίζουν την πραμάτειά τους και αυτοί, σαν καλοί πραματευτές. Άρα τους «αξίζει μία γενναία» οικονομική κρατική στήριξη για το έργο τους αυτό, που δεν είναι άλλο από αυτό που περιγράφω παραπάνω.

Ο δεύτερος λόγος που κάνει την παραπάνω χρηματοδότηση των κομμάτων εγκληματική έναντι του συνόλου της κοινωνίας, είναι ότι θέτουν αυτήν την χρηματοδότηση σε πρώτη προτεραιότητα έναντι πλήθους άλλων μεγάλων αναγκών της κοινωνίας μας που περνά δύσκολες μέρες. Ποιος από εσάς κύριοι βουλευτάδες θυμάται τους χιλιάδες αυτόχειρες, που κατέληξαν μέσα στην απελπισία της οικονομικής κρίσης; Χάνοντας ακόμα και το σπίτι που στέγαζαν τα παιδιά τους. Ποιοι από εσάς θυμούνται τα σχολεία που καταργήθηκαν και έκλεισαν εν μία νυκτεί; Ποιος από εσάς θυμάται ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να έχει εισοδηματικά κριτήρια; Επισκεφτήκατε ποτέ κανένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες; Ρωτήσατε ποτέ τους ανήμπορους ηλικιωμένους αν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους; Επισκεφτήκατε ποτέ ένα δημόσιο γηροκομείο, ένα νοσοκομείο; Ευαισθητοποιηθείτε κύριοι και κυρίες, βουλευτές και βουλευτίνες πριν να είναι αργά. Εδώ θα αναφέρω τον σπουδαίο, από κάθε άποψη, Βέγγο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΑΚΟΥΤΕ;

Αυτός ο νόμος περί ατιμωρησίας βουλευτών αλήθεια, μένει ως έχει; διότι είναι όπως καταλαβαίνετε πολύ χρήσιμος. Καταλάβατε τι λέω για την ασυλία των πολιτικών μιλάω, οι οποίοι με τον παραπάνω νόμο, καθίστανται υπεράνω του νόμου. Είναι όπως λέμε γαμ…με και δέρνουμε και τον λογαριασμό τον πληρώνει ο λαός.
Προτείνω δε να αυξηθούν οι μίζες προς τους βουλευτές και τους αρμοδίους γιατί οι ανάγκες τους είναι μεγάλες, οι 5 ως 10 χιλιάδες ευρώ μηνιαία τι να σου κάνουν τώρα και άμα και τα κόμματα είναι φτωχά, πως θα ανταπεξέλθουν με τις τόσες προεκλογικές υποσχέσεις;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *