Τελευταία Νέα

Πρωθυπουργική παρέμβαση ζητά ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου για το γάλα

Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης…

Αγροτικών Συν/σμων Βόλου Νικήτας Πρίντζος, με αφορμή τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα για το γάλα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, η παρέμβαση του οποίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την κυβέρνηση, καθώς προέρχεται από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αφού διαχωρίζει τις θέσεις των κ.κ. Τσαυτάρη και Χαρακόπουλου, οι οποίοι όπως επισημαίνει στήριξαν τις θέσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ζητά τις παραιτήσεις των υπουργών Χατζηδάκη και Σκορδά αλλά και την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κατά την τελική φάση διαπραγμάτευσης της 18ης Μαρτίου με την ΤΡΟΪΚΑ, έκλεισε η αυλαία της κωμικής τραγωδίας που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα μπροστά στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων, οι οποίοι με την συμφωνία για το γάλα οδηγούνται στον αφανισμό.

Πρωταγωνιστές αυτού του δράματος ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Σκορδάς, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους καταστρέφουν τον Έλληνα κτηνοτρόφο, εγκληματούν σε βάρος των μικρών εναπομεινάντων Γαλακτοβιομηχανιών και ευνοούν την εισαγωγή αμφιβόλου ποιότητας αγελαδινού γάλακτος, η οποία θα ωφελήσει τις Πολυεθνικές και τις μεγάλες Γαλακτοβιομηχανίες εις βάρος των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Κανένας μεγαλόσχημος δεν αντιλαμβάνεται το έγκλημα που έχει συντελεστεί;

Κανένας ειδικός δεν τους συμβούλεψε ότι τα τελευταία χρόνια από 900.000 τόνοι αγελαδινού γάλακτος που παρήγαγε η Πατρίδα μας, πέσαμε φέτος στους 600.000 τόνους;

Κανένας δεν τους είπε ότι από 7.000 κτηνοτροφικές μονάδες, σήμερα απέμειναν μόνο 3.000;

Η Πατρίδα μας έχει στρέψει την προσοχή της προς τον Πυλώνα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Φωνάζουν όλοι καθημερινά ότι πρέπει να παράγουμε.

Μήπως ο κ. Σκορδάς και ο κ. Χατζηδάκης πιστεύουν ότι ευνοούν την παραγωγή με αυτή τους την απόφαση;

Η τελευταία πράξη βέβαια του δράματος θα παιχτεί στην Βουλή των Ελλήνων, όπου εκεί πιστεύουμε ότι θα παρευρίσκονται οι πρωταγωνιστές κ. Χατζηδάκης και κ. Σκορδάς (εκτός αν αντιληφθούν το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξαν και παραιτηθούν).

Είναι βέβαιο όμως ότι σε αυτήν την παράσταση θα απουσιάζουν οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι, καθότι είναι βέβαιο ότι με αυτές τις τελευταίες αποφάσεις η επιβίωσή τους είναι ζήτημα χρόνου.

Πιστεύω ότι δεν θα συμπορευτούν μαζί με τους κτηνοτρόφους, πολλοί Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης και οι κ.κ. Χαρακόπουλος και Τσαυτάρης, για τους οποίους πρέπει να πούμε ότι προς τιμή τους, στήριξαν με σθένος τις θέσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων και το συμφέρον της Ελληνικής κτηνοτροφίας και του τόπου.

Βγάζουμε κραυγή αγωνίας και καλούμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή την παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να αναθεωρηθούν αυτές οι καταστροφικές αποφάσεις.

Η αγανάκτηση και η απόγνωση των κτηνοτρόφων περισσεύει και είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγο καιρό θα την αντιληφθούν όλοι.

Για την Ένωση Αγροτικών Συν/σμων Βόλου
Ο Πρόεδρος
Νικήτας Πρίντζος

e-volos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *