Αγρια καταδίωξη δουλεμπορικού από το Λιμενικό, στις Οινούσσες -Πυροβολισμοί και τρεις τραυματισμοί

Aγρια καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού σκάφους, στο οποίοι επέβαιναν 16 λαθρομετανάστες…

και ο διακινήτης τους, από περιπολικό του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν το πρωί το δουλεμπορικό και προσπάθησαν να το προσεγγίσουν. Τότε, ο κυβερνήτης του δουλεμπορικού ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Τελικά, το πλωτό του λιμενικού κατάφερε να προσεγγίσει το ταχύπλοο με τους μετανάστες κοντά στη Χίο και τότε ο Τούρκος χειριστής του, προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από το Λιμενικό, οι λιμενοφύλακες έριξαν προειδοποιητική βολή στον αέρα για εκφοβισμό, ενώ ο δουλέμπορος προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού πυροβόλησαν το μπροστινό μέρος του σκάφους, όπως ορίζουν οι κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί.

Εν συνεχεία οι άνδρες του Λιμενικού ανέβηκαν πάνω στο δουλεμπορικό, όπου μέσα στην καμπίνα εντόπισαν 10 άτομα τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσαν ότι επέβαιναν στο ταχύπλοο. Ανάμεσά τους και τρεις τραυματίες, μία 19χρονη, ένας 30χρονος και ένας 45χρονος. Και οι τρεις νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι, ωστόσο, είναι ακόμη άγνωστο αν οι τραυματισμοί προήλθαν από τους ελιγμούς που έκανε ο Τούρκος διακινητής ή από κάποια σφαίρα των ανδρών του Λιμενικού, που εποστρακίστηκε.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *