προωθηση ιστοσελιδας : προτάσεις και συμβουλές

Στο άρθρο αυτό παρουσιάζουμε κάποιους από τους βασικούς κανόνες για την προώθηση ιστοσελίδας που κάθε κατασκευαστής ιστοσελίδας πρέπει να τηρεί ώστε να επιζήσει στο seo μετά από την αλλαγή των αλγορίθμων της google. …

Κανόνας πρώτος στην προώθηση ιστοσελίδας: Να έχετε ποιότητα και όχι ποσότητα :

Ότι και να έχετε κάνει σχετικά με το seo, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε διαβάσει τη φράση «ποιοτικό περιεχόμενο», ή αλλιώς, στα Αγγλικά, «Quality Content»….
Αυτή είναι η σημαντικότερη αρχή στο SEO κατά τη γνώμη μας.

Όπως γνωρίζετε οι μηχανές αναζήτησης είναι συνεχώς απασχολημένες με το να κάνουν διαλογή του ποιοτικού περιεχομένου. Επομένως, από τη στιγμή που θα διατηρείτε καλή ποιότητα στα άρθρα στο blog σας, οι μηχανές αναζήτησης θα το παρατηρήσουν αυτό και θα δώσουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στο blog σας πολύ σύντομα

Δεύτερος κανόνας στην προώθηση ιστοσελίδας: Δημιουργία backlinks (Link Building) :

Εδώ τα πράγματα γίνονται κάπως πιο περίπλοκα. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα, να δώσετε μεγάλη προσοχή κατά τη δημιουργία των backlinks. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να αποφύγετε να θεωρήσει το google ότι τα backlinks δεν είναι niche-based.

Για παράδειγμα, εάν ένα τεχνολογικό blog έχει links από ένα άλλο τεχνολογικό blog, τότε όλα είναι καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως εάν ένα τεχνολογικό blog έχει links από ένα site μουσικής ή από ένα blog φωτογράφου, τότε το google αναρωτιέται μήπως αυτό δεν έγινε αυθόρμητα. Εφόσον τα blog δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία, το google θα προσπαθήσει να καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η σύνδεση μεταξύ τους. Για ποιο λόγο ένα blog φωτογράφου να στέλνει links προς ένα τεχνολογικό blog ;

Πρέπει να backlinks να δημιουργούνται με φυσικό τρόπο, και εκεί είναι όλη η δυσκολία.

Επομένως, τι πρέπει να κάνετε;

Εμείς προτείνουμε να κάνετε Guest Blogging σε ένα πολύ δημοφιλές blog του κλάδου στον οποίο ανήκει η επιχείρησή σας ώστε αν πετύχετε τη μέγιστη προβολή για εσάς και για το blog σας. Το Blog commenting είναι μαι επίσης καλή τεχνική την οποία εφαρμόζουν όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο του seo.

Επίσης πρέπει να θυμάστε: ποτέ να μην τοποθετείτε links επί πληρωμή (No Paid Links)

Τρίτος κανόνας στην προώθηση ιστοσελίδας: Αναζήτηση με λέξη κλειδί (Keyword Research) :

Γνωρίζουμε οτι το Keyword Research δεν είναι μια εύκολη διαδικασία. Πρέπει να ξοδέψετε πολύ χρόνο πάνω σε αυτό ώστε να μάθετε να στοχεύετε στη σωστή λέξη. Υπάρχουν πολλά εργαλεία (keyword research tools) που θα σας βοηθήσουν. Το καλύτερο είναι το Google Adwords Keyword Tool. Εάν δεν γνωρίζετε πως να το χρησιμοποιήσετε, δεν έχετε παρά να δειτε τα σχετικά video στο youtube.

Τέταρτος κανόνας στην προώθηση ιστοσελίδας: Βελτιστοποίηση :

Ας υποθέσουμε οτι έχετε γράψει ένα άρθρο και οτι είστε έτοιμοι να το δημοσιεύσετε …

Εδώ θέλει προσοχή: ας περιμένετε λίγο:

Πρέπει πρώτα να το διαβάσετε εσείς μια φορά. Πρέπει να τοποθετήσετε σε επιλεγμένα σημεία τη φράση στην οποία στοχεύετε. Πρέπει να την τοποθετήσετε στον τίτλο (Post title), στο Permalink, στην περιγραφή του άρθρου (Post description), όπως επίσης στην πρώτη και στην τελευταία πρόταση του άρθρου, εάν αυτό είναι εφικτό. Επίσης δεν πρέπει να παραγεμίζετε το άρθρο με την ίδια φράση (τη φράση στόχο) η οποία να επαναλαμβάνεται πάλι και πάλι, διότι αυτό θα θεωρηθεί spam. Επομένως, όταν θα είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε το άρθρο, θα πρέπει πρώτα να αφιερώσετε κάποιο χρόνο για να το βελτιστοποιήσετε. Επίσης πρέπει να προσέξετε ώστε το άρθρο να είναι ευανάγνωστο μετά από τη βελτιστοποίηση.

Τέλος, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να παρατηρείτε τις εξελίξεις πάνω στις μηχανές αναζήτησης.
Πρέπει να είστε ενημερωμένοι ώστε να αποφεύγετε τις παγίδες του Penguin και του Panda.
Επίσης πρέπει να μαθαίνετε νέες συμβουλές πάνω στο SEO

Η προώθηση ιστοσελίδας είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή ενημέρωση. Να θυμάστε είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας 100 μέτρων. Αυτό δεν πρέπει να το θυμούνται όλοι όσοι ασχολούνται με κατασκευή ιστοσελίδων.

Πηγή: http://www.infopolis.gr/proothisi-istoselidas/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *