Ο Σ.Θεοδωράκης θέλει να κόψουν τις “εξωφρενικές” παροχές οι Υπουργοί στους πολίτες

«Ο κόσμος μπορεί να ζητά στιβαρή διαπραγμάτευση, αλλά δεν θέλει να αμφισβητείται η παραμονή της χώρας στο ευρώ», τονίζει σε άρθρο του ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο οποίο ρίχνει βέλη και σε
κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Οι προσπάθειες πρέπει να ενταθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς ο χρόνος είναι ασφυκτικός. Η “στροφή στον ρεαλισμό” της κυβέρνησης πρέπει να ολοκληρωθεί», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού σε άρθρο του στην εφημερίδα Realnews, εκφράζοντας την ελπίδα ότι είναι οφθαλμοφανή στην κυβέρνηση τα πλεονεκτήματα μίας συμφωνίας σε σχέση με τη ρήξη.

Παράλληλα όμως ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να φρενάρει κάποιους υπουργούς του, που εξαγγέλλουν παροχές, που ουσιαστικά θα εκτροχιάσουν δημοσιονομικά τη χώρα.(ποιες άραγε είναι οι εξωφρενικές παροχές η 13η σύνταξη σε όσους ζουν με συντάξεις κάτω των 700ευρώ ή η κατάργηση του εισιτηρίου των 5ευρώ στα νοσοκομεία που επιβαρύνει μόνο φτωχούς γιατί οι πλούσιοι πηγαίνουν στα ιδιωτικά;)

«Δυστυχώς, κάποιοι στην κυβέρνηση δεν μοιάζουν να συνειδητοποιούν πως η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα, είναι μόνο η αρχή μιας δύσκολης πορείας προς την ανάταξη της οικονομίας μας και την οριστική έξοδο από την κρίση. Χρειάζεται εστίαση στην ουσία των συμφωνιών και όχι απλή επικοινωνιακή διαχείρισή τους. Οι λέξεις που θα περιγράψουν τη νέα συμφωνία είναι σημαντικές για τα παράθυρα, δεν είναι σημαντικές για τις ζωές των ανθρώπων», αναφέρει ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Τέλος, στο άρθρο του, σημειώνει ότι το σημαντικό για τη χώρα είναι να ανακτήσει την ικανότητά της να δανείζεται από τις αγορές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *