Β.Οικονόμου: Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αττική;

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Με έκπληξη πληροφορούμαστε από έγκυρες ενημερωτικές ιστοσελίδες ότι το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής νέου φόρου σε ακίνητα τα οποία….

έχουν ανεγερθεί εδώ και δεκαετίες, θεωρούνται εδώ και δεκαετίες απολύτως νόμιμα χωρίς να αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά με αφορμή την κατάρτιση του κτηματολογίου, ξαφνικά το ελληνικό δημόσιο εγείρει ιδιοκτησιακές αξιώσεις. Φαίνεται ότι το αξεπέραστο ελληνικό δημόσιο θεωρεί ολόκληρους οικισμούς και οικοδομικά τετράγωνα δασικές περιοχές παρά το ότι αυτές είχαν αποχαρακτηριστεί τις δεκαετίες του ‘70 και του ’80. Αποτέλεσμα είναι τεράστιες οικοδομημένες εκτάσεις να αμφισβητούνται στο Μαραθώνα, τη Σταμάτα, το Διόνυσο, τη Ροδόπολη, τον Άγιο Στέφανο, ακόμα και στο Περιστέρι! Τα Δασαρχεία μάλιστα εμφανίζονται να διεκδικούν ολόκληρες κοινότητες μεταξύ των οποίων και το 1/2 της Δροσιάς!
Αντί όμως το Υπουργείο Οικονομικών να προσπαθήσει να βρει λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε το ίδιο το ελληνικό δημόσιο μην εφαρμόζοντας στο σύνολό τους και όπως έπρεπε το σύνολο της νομοθεσίας και των εγκυκλίων, αντί να αναζητηθεί και να εφαρμοστεί μια «αναίμακτη» για τους πολίτες λύση, φαίνεται ότι εξετάζουν οι αρμόδιοι του ΥΠΟΙΚ την εφαρμογή νέων επιβαρύνσεων για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που ξαφνικά η ιδιοκτησία τους αμφισβητείται. Τα περισσότερα μάλιστα ακίνητα που φέρονται να διεκδικούν τα δασαρχεία της Αττικής είναι ενταγμένα στα σχέδια πόλης αλλά ακόμα και στο σύστημα αντικειμενικών αξιών που αρνείται πεισματικά το Υπουργείο Οικονομικών να προσαρμόσει στην πραγματικότητα, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 8682/13.04.10, 6135/22.01.13, 13134/19.07.13, 1165/02.09.13, 3338/31.10.13 και 4432/02.12.13).
Κατόπιν όλων αυτών,
Ερωτάστε:
1. Επεξεργάζεστε σχέδιο περαιτέρω φορολόγησης των ακινήτων στις περιοχές όπου ξαφνικά προέκυψε αμφισβήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώς και μάλιστα με ευθύνη του δημοσίου;
2. Προτίθεστε να πράξετε τα αυτονόητα και να μην αμφισβητήσετε την νόμιμη περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας στο Λεκανοπέδιο ούτε βέβαια να χρησιμοποιήσετε την αδικαιολόγητη αμέλεια του ελληνικού δημοσίου στην εφαρμογή των νόμων ως αφορμή για να επιβάλλετε νέους φόρους σε εκατοντάδες χιλιάδες νόμιμους ιδιοκτήτες ακινήτων;

ΕΡΩΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *