Ενισχύεται η ασφάλεια στο υπουργείο Άμυνας

Ενισχύεται η ασφάλεια στο υπουργείο ΆμυναςΣτον απόηχο της χθεσινής πρωτοφανούς εισβολής διαδηλωτών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση των …..
μέτρων ασφαλείας στο χώρο.

Ηδη, την επιτήρηση της εισόδου στο ελληνικό Πεντάγωνο και περιπολίες στον περιβάλλοντα χώρο ανέλαβαν να εκτελούν άνδρες της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, οι οποίοι έφθασαν στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Εντός της ημέρας αναμένονται στην Αθήνα και δύο διμοιρίες της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Κιλκίς, οι οποίες έχουν εκπαιδευθεί από το ΝΑΤΟ σε τακτικές ελέγχου και καταστολής πλήθους, σύμφωνα με το parapolitika.gr

Οι δύο διμοιρίες θα αναλάβουν άμεσα καθήκοντα φύλαξης του χώρου, ενώ, παράλληλα, θα εκπαιδεύσουν τμήμα της διακλαδικής τρατονομίας, που θα αναλάβει καθήκοντα μετά το πέρας της εκπαίδευσης.

Οι άνδρες των δύο διμοιριών δεν φέρουν όπλα αλλά εξοπλισμό αντίστοιχο με αυτόν των ΜΑΤ (γκλομπς, ασπίδες, καπνογόνα κ.λπ.). Οπως τονίζουν από το ΓΕΕΘΑ, η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας δεν σημαίνει αλλαγή των κανόνων εμπλοκής του στρατιωτικού προσωπικού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *