Φωνές που ξέφυγαν από την προπαγάνδα και την ισοπέδωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης

«Με την ιστορία της «Νομικής» έρχεται επιθετικά η κυβέρνηση και προτείνει την εκχώρηση πανεπιστημιακών και ακαδημαϊκών αρμοδιοτήτων σε εξωπανεπιστημιακούς και, καταργώντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πλήρη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ, προτείνει τη διοίκησή τους, στο διοικητικό, διαχειριστικό τομέα, σε διορισμένα εξωπανεπιστημιακά συμβούλια, με επικεφαλής μάνατζερ. Αν αυτό δεν είναι κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου τότε τι είναι;»…« Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνης τόλμησε, ναι τόλμησε, να…
 αντιδιαστείλει το νόμιμο από το δημόσιο συμφέρον, στο οποίο ενέτασσε και το ηθικό και συνάντησε τη σφοδρή αντίδραση των ερωτώντων εν είδει ανακριτών δημοσιογράφων από μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό, με την επίπληξη ποιος καθορίζει το νόμιμο και το δημόσιο συμφέρον αν όχι η συντεταγμένη πολιτεία και τα όργανά της».

Απόσπασμα από:
http://www.enet.gr/

«Οι χειρισμοί των Πρυτανικών αρχών του Παν. Αθηνών στην πρόσφατη υπόθεση της κατάληψης της Νομικής ήταν σωστοί καθώς έδωσαν χώρο στο διάλογο και όταν διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια επέτρεψαν τελικά την είσοδο των αστυνομικών δυνάμεων στο Ιδρυμα. Με βρίσκει αντίθετο κάθε κατάληψη σε όποιο χώρο και αν γίνεται και ειδικά σε ότι αφορά στα Πανεπιστήμια θεωρώ ότι είναι δυνατά μόνο όταν είναι ανοικτά».

Απόσπασμα από :
http://www.ana-mpa.gr/

petros vasilitis

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *