«ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ»

Το θεατρικό έργο του Νίκου Μανούδη σε συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών ΄Τρεις Ιεράρχαι΄.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: AGIORITIKOVIMA.GR

Στην πόλη της Κοζάνης στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της ,το….
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ(Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο) Κοζάνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ν.Κοζάνης ,<< Τρεις Ιεράρχαι>> παρουσιάζει το θεατρικό έργο του αξιόλογου συγγραφέα Νίκου Μανούδη, <<ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ>(Γένεση του Ακάθιστου Ύμνου).

Σε συνομιλία που είχαμε με τον κ.Ιωάννη Καραχισαρίδη , Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, μας είπε για την αξιόλογη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης με τον Σύλλογο <<Τρεις Ιεράρχαι>>,καθώς η παρούσια του εν λόγω Συλλόγου ,στα πολιτιστικά δρώμενα της Κοζάνης ,είναι πάντα άξια και προάγει τις Παραδόσεις της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς και της Βυζαντινής μας Παράδοσης με την ύπαρξη της Χορωδίας του Συλλόγου που αποτελείται από Ιεροψάλτες της Κοζάνης με Χοράρχη τον άξιο καλλιτεχνικό διευθυντή της κ.Τάσο Καγκαρά ο οποίος έχει και την Διεύθυνση της Χορωδίας στην παρούσα παράσταση.

Μεταξύ άλλων να αναφέρουμε την κα.Βιβή Νιικοπούλου για την σκηνοθεσία της παράστασης, την κα.Ιωάννα Στεφανοπούλου για τα σκηνικά- κοστούμια .

Η παράσταση του έργου πραγματοποιείται ανήμερα της Εθνικής Εορτής την Κυριακή 28Οκτωβρίου 2012 στις 21:00,καθώς και την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 στις 21:00 στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη.

Τέλος, σχετικά με την υπόθεση του έργου <<ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ>> να τονίσουμε , πως μας παρουσιάζει επί σκηνής μία αληθινή ιστορία .Ενός τόσο Ιστορικού γεγονότος ,όσο και θρησκευτικού. Μας παρουσιάζει την δημιουργία του Ακάθιστου Ύμνου προς την Θεοτόκο που αναμφισβίτητα είναι μια από τις πιο σημαντικές δημιουργίες της Χριστιανικής μας Παράδοσης και Κληρονομιάς.

Γιώτα Παμπάλου, για το agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *