Ευλογίες Μέρκελ για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Το τραπέζι…στρώθηκε…με όλα τα καλά….απο φιλέτα της χώρας, μέχρι τα ασημικά…..Παραλίες, νησιά, υποδομές, υπέδαφος, πετρέλαια, ήλιος, αέρας, θάλασσα, βουνά, λιμάνια…Ολα έτοιμα για…”φάγωμα”…απο τους κατακτητές…και τους ντόπιους συνεργάτες τους που παραδίδουν τη χώρα και τους πολίτες της στα…”σαγόνια” των κερδοσκόπων, τοκογλύφων τραπεζιτών συνεργατών της Γερμανίας και……
άλλων αρπακτικών….Φωτογραφίστε το συγκεκριμένο τραπέζι γιατί σύντομα θα το δούμε ξανά μπροστά μας με τους  παρόντες και άλλους τόσους συνεργάτες τους, δοσίλογους, συνεργάτες των γερμανών και άλλων υποψήφιων κατακτητών….να ξεκοκαλλίζουν ότι πλούσιο και σημαντικό υπάρχει στη χώρα μας…..ΚΡΙΜΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ….ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ…..ΕΤΣΙ…..ΑΠΛΑ…ΑΝΕΞΟΔΑ…ΣΙΩΠΗΛΑ!!!!…..
Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης της ελληνικής Οικονομίας, με προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα του ισχυρού γερμανικού κεφαλαίου, έστειλε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την χθεσινή της επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η καγκελάριος της Γερμανίας, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και του Χρύσανθου Λαζαρίδη, βουλευτή Επικρατείας, παρέστη σε συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών γερμανικών συμφερόντων, τραπεζίτες και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, την οποία χαρακτηρίστηκε ως από τα σημαντικότερα κομμάτια της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Να είμαστε σε επαφή να κάνουμε τα σωστά βήματα, ακούστηκε να λέει μετά τη συνάντηση ο Ελληνας πρωθυπουργός, αποχαιρετώντας την καγκελάριο της Γερμανίας, χαρακτηριστικό δείγμα του κλίματος που διαμορφώθηκε.

Η ελληνική αλλά και η γερμανική πλευρά έδωσαν πολύ μεγάλο βάρος στη συνάντηση αυτή που οργάνωσε η γερμανική πρεσβεία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μπήκαν οι βάσεις για επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων στη χώρα μας.

Δώδεκα εκπροσώπους από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας συνάντησε, στο Χίλτον, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ: Τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τους τραπεζίτες Γιώργο Ζανιά (Εθνική) και Νίκο Νανόπουλο (Eurobank), τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο, τον πρόεδρο του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων Νίκο Φρουζή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Boss στην Ελλάδα Bairon Herzberg, το διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Hellas Πάνο Ξυνή, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hochtief Hellas Joachim Köchling, και τον επικεφαλής του Zeus Capital Στέλιο Ζαβό.

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι η εξαιρετικά «κλειστή», αλλά εξίσου ουσιαστική επιχειρηματική συνάντηση χαρακτηρίστηκε απαραίτητη, παρά το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσκεψη στην Αθήνα της Ανγκελα Μέρκελ. Μάλιστα, μπορεί επικοινωνιακά να μην προβλήθηκε έντονα, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης μπορεί να έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τις εξελίξεις στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες, κυρίως στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Αν και δεν διέρρευσαν πληροφορίες, έγινε αντιληπτό από τη σύσταση των καλεσμένων ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ρευστότητας και λειτουργίας της τραπεζικής αγοράς στην Ελλάδα. Θέμα που θεωρείται μείζον για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, τηλεπικοινωνιών και οφειλών σε φαρμακευτικές εταιρείες. Οι Ελληνες επιχειρηματίες εξέφρασαν την αγωνία τους για τα προβλήματα ρευστότητας αλλά και το θέμα της αξιοπιστίας τους στο εξωτερικό.

«Φαύλος κύκλος»

Την ένταξη του ελληνικού και του συνολικού οικονομικού προβλήματος της Νότιας Ευρώπης σε μία ευρύτερη ευρωπαϊκή λύση-απάντηση στην κρίση, με αποφασιστικότητα, ζήτησε από την Γερμανίδα καγκελάριο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, στη συνάντηση της κας Μέρκελ με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας. Οπως είπε, η χώρα βρίσκεται παγιδευμένη σ’ ένα φαύλο κύκλο.

«Οι πολιτικές ακραίας λιτότητας του μνημονίου διαψεύστηκαν από τα αποτελέσματά τους, ενώ ταυτόχρονα οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές υπονομεύτηκαν από ένα πολιτικό σύστημα που αντιστάθηκε και αντιστέκεται στην ανάγκη αλλαγής».

Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η εντυπωσιακή δημοσιονομική βελτίωση, έτσι όπως επιτεύχθηκε, είχε ως τίμημα 600.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και τη συνεχιζόμενη δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου της πλειονότητας του λαού μας. Η οικονομική και πολιτική αποτυχία του μνημονίου, πρόσθεσε, επέφερε την καταστροφή του παραγωγικού ιστού, ενδημική φτώχεια και δικαιολογημένη κοινωνική αναταραχή, που συνοδεύτηκε από επικίνδυνη άνοδο του πολιτικού εξτρεμισμού.

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ,επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η σύγχρονη ελληνική επιχειρηματικότητα αντιπαλεύει την κρίση, αγωνιζόμενη να διαφυλάξει θέσεις εργασίας, επενδύοντας δικά της κεφάλαια για να σώσει τις επιχειρήσεις της, καταβάλλοντας ανελλιπώς φόρους και εισφορές και προσφέροντας στην κυβέρνηση πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία».

«Βιώνει ωστόσο», συνέχισε, «μία κατάσταση λειτουργικής ασφυξίας, που θα αναιρεθεί μόνο αν η κυβέρνηση προχωρήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, μόνο αν αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά, μειωθεί το κόστος χρήματος και εξαλειφθεί το φάσμα μιας εξόδου της χώρας από το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα . Μόνο έτσι θα διαμορφωθεί ένα περιβάλλον πρόσφορο για επενδύσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες εγχώριες και ξένες».

Στήριξη προσπαθειών

Η φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων μας προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Κ. Φρουζής, πρόεδρος του ΣΦΕΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «μετά την καταβολή της δόσης που αναμένει η χώρα μας θέλουμε και πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μέσα από δομικούς πυλώνες της φαρμακοβιομηχανίας, όπως είναι η επένδυση στην έρευνα, η προσφορά και η απασχόληση. Προϋπόθεση είναι να βρεθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας, τα οποία είναι:

– Η ρευστότητα στην αγορά

– Η αποπληρωμή των σχεδόν 2 δισ. ευρώ που οφείλει η ελληνική πολιτεία σήμερα στη φαρμακοβιομηχανία και επιπλέον,

– Η επανεξέταση του ανοιχτού θέματος της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το κούρεμα των ομολόγων για χρέη παρελθόντων ετών.

Στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να υπάρξει ένα σύμφωνο σταθερότητας μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας».

«Εμπόδιο η Ρυθμιστική Αρχή»

Το θέμα της Ρυθμιστικής Αρχής για τις τηλεπικοινωνίες της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ , που απασχολεί έντονα τον Οργανισμό, έθεσε ευθέως κατά τη συνάντηση με τους Γερμανούς αξιωματούχους και επιχειρηματίες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Ο επικεφαλής του ΟΤΕ (το 40% του Οργανισμού ελέγχεται από την Deutsche Telekom αναφέρθηκε στις μεγάλες προσπάθειες που έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση της χώρας. Οπως είπε, «ως αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας έχουν συντελεστεί σε θεσμικό και δημοσιονομικό επίπεδο αλλαγές που έως και δύο χρόνια πριν φάνταζαν ανέφικτες.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλο μέρος των ζητημάτων που αντιμετώπιζε στο παρελθόν ο ΟΤΕ έχει διευθετηθεί. Ωστόσο, εμπόδιο για την αναπτυξιακή πορεία του παραμένει η Ρυθμιστική Αρχή, οι αποφάσεις της οποίας δυσχεραίνουν την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων από τον ΟΤΕ, τις επενδύσεις και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα».

gatosgatoskanapedatos.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *