Τα οφέλη της άσκησης είναι τα ίδια είτε γίνεται “σερί” είτε αποσπασματικά

Μία καινούρια μελέτη από ερευνητές στο πανεπιστήμιο Queens του Καναδά, αποκαλύπτει ότι δεν μετράει τόσο η συχνότητα όσο ο συνολικός χρόνος άσκησης.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα οφέλη από 150 λεπτά άσκησης είναι τα ίδια είτε η άσκηση γίνετε “σερί” είτε αποσπασματικά.

Ο Ιan Janssen και ο μεταπτυχιακός του φοιτητής Janine Clarke μελέτησαν συνολικά 2.324 ενήλικες από ολόκληρο τον Καναδά για να καθορίσουν το πως σχετίζεται η συχνότητα της σωματικής δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με παράγοντες κινδύνου για διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι δεν έχει σημασία το πόσο συχνά γυμνάζονται οι ενήλικες την εβδομάδα αλλά το πόσος είναι ο συνολικός χρόνος που ξοδεύουν. Για παράδειγμα κάποιος που ασκείτε μόνο τα Σαββατοκύριακα για 150 λεπτά, έχει τα ίδια ωφέλη με κάποιον που ασκείτε καθημερινώς για 20-25 λεπτά.” λέει ο Δρ Janssen.

Για να καταγράψουν την συνολική εβδομαδιαία σωματική δραστηριότητα, οι ερευνητές τοποθέτησαν ειδικά επιταχυνσιόμετρα στην μέση των συμμετεχόντων. Τα επιταχυνσιόμετρα είναι ηλεκτρικές συσκευές με μέγεθος σπιρτόκουτου που καταγράφουν το πόσο μετακινείται κάποιος κάθε λεπτό.

“Το μήνυμα που πρέπει να κρατήσει κάποιος από τη μελέτη μας, είναι ότι πρέπει να συσσωρεύει τουλάχιστον 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.” κατέληξε ο ο Δρ Janssen.

Πηγή: http://www.adinatisma.com/2013/06/askisi.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *