Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρυ ανέβαλε την επίσκεψή του στη Ρωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρρυ ανέβαλε την επίσκεψή του στη Ρωσία που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα. Για το γεγονός αυτό ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ενημέρωσε τον…..
Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας.

Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζων Κέρρυ πρότειναν να έρθει στη Ρωσία για να συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

“Προτείναμε να έρθει σήμερα, όπως θυμάμαι, είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχτούμε. Προκαταρκτικά συμφώνησε, Το Σάββατο μου τηλεφώνησε και είπε ότι προς το παρόν θα ήθελε να αναβάλει την επίσκεψη “, εξήγησε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι με την εντολή του το ΥΠΕΞ πραγματοποιεί διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία με του δυτικούς συνεργάτες οι οποίες διήρκεσαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τη δήλωση του Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων αυτών οι συμμετέχοντες έψαχναν “για λύσεις οι οποίες θα επέτρεπαν από κοινού να βοηθηθεί η ρύθμιση της κατάστασης στην Ουκρανία “. “Σε μια από τις συναντήσεις στα πλαίσια των διμερών διαβουλεύσεων οι συνεργάτες μας εξέφρασαν τη θέληση για να προσπαθήσουμε εμείς από κοινού με τους Αμερικάνους να μελετήσουμε κάποιες προσεγγίσεις στο θέμα “, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

http://www.briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *