Το τελικό σχέδιο των Αράβων για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Αποτελέσματα έφερε η κινητοποίηση του δημοτικού συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και οι πρωτοβουλίες του δημάρχου Σπύρου Πανά αναφορικά με…

το επενδυτικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η επένδυση στον Αστέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επενδυτή, θα στηριχτεί αποκλειστικά στην εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό, θα σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες της τοπικής κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ακολουθήσει τις βασικές αρχές της ήπιας ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο vimaonline.gr ο Σ. Πανάς, αισθάνεται προσωπικά δικαιωμένος με αυτή την κατάληξη καθώς οι προσπάθειες τριών και πλέον μηνών επαφών και διαπραγματεύσεων με τις αρχές αλλά και με τους ίδιους τους επενδυτές όπως αποκαλύπτει, έφεραν το επιθυμητό αποτελέσμα.

Ο δήμαρχος όπως δήλωνε σε όλους τους τόνους δεν ήταν αντίθετος στην πώληση του Αστέρα, αλλά στους όρους της πώλησης αυτής, γι αυτό και απέρριπτε κάθε διαδικασία και σχέδιο «δήθεν αξιοποίησης» της έκτασης, που θα αλλάζει το χαρακτήρα της από τουριστικό σε οικιστικό» εξηγώντας σε όλες τις συναντήσεις που έκανε στο πλαίσιο της καμπάνιας θωράκισης του υφιστάμενου καθεστώτος του αστέρα, ότι «η ευθύνη της πολιτείας, είναι μεγάλη, γιατί έρχεται σε ρήξη με τον ίδιο της τον εαυτό, αναιρώντας όλα όσα προβλέπονται από το ΦΕΚ 254/Δ/2004, για την θωράκιση της περιοχής από άναρχες μορφές ανάπτυξης.

Σε μυστική συνάντηση που είχε με τους επενδυτές, όπως για πρώτη φορά αποκαλύπτει, τους ξεκαθάρισε ότι, ο δήμος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει σε νομικό επίπεδο, για να αποτρέψει την καταστροφή της περιοχής, τονίζοντας ότι και οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν να χτιστεί στην έκταση αυτή ουσιαστικά μια νέα πόλη, στα όρια της ήδη υπάρχουσας.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ
Οι πιέσεις τελικά κατέληξαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πανάς στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση, των τελευταίων χρόνων, στο εγχώριο real estate, που αναμένεται να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρώτης κατηγορίας ελληνικά ακίνητα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης στοχεύει στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά» σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην περιοχή όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «Αφροδίτη», αποκλείοντας την δημιουργία μιας μικρής πολιτείας όπως κινδυνολογούσαν διάφοροι που ήταν κατά της επένδυσης, καθώς και την αναβάθμιση της μαρίνας, θα υλοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία του χώρου και του περιβάλλοντος.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση των υπηρεσιών του συγκροτήματος, αναδεικνύοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς, η λειτουργία όλων των μονάδων και δραστηριοτήτων του συγκροτήματος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα τιμώντας τις κρατήσεις των πελατών που, επί σειρά ετών, εμπιστεύονται τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕτΕ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση μιας δομημένης και διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Jermyn Street Real Estate Fund είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορούσε το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Υπενθυμίζεται, ότι η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners, που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. με γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, ανακήρυξε ως προτιμώμενο επενδυτή για την πώληση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» την εταιρεία Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, μετά και την παροχή έγγραφης συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η εταιρεία “Jermyn Street”, γνωστοποίησε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση που θα πραγματοποιήσει στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η AGC Equity Partners (“AGC”), για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”), στην οποία μετέχουν δύο από τα κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, ανακοινώνει την ανακήρυξη της ως προτιμητέου επενδυτή από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕτΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), για το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» (“Αστέρας”).

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, είναι ένα fund το οποίο διαχειρίζεται η AGC Jermyn Street IV. Το fund AGC Equity partners είναι αραβικών συμφερόντων που πραγματοποιεί επενδύσεις στο real estate και τα hedge funds. Τον Μάιο του 2012 πραγματοποίησε την μεγαλύτερη επένδυση ως εταιρεία της Μ. Ανατολής στη Ρωσία, αγοράζοντας αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK.

Επικεφαλής της AGC είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation – KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.

vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *