Βουλή: “Στρατός” μετακλητών για τους πρώην προέδρους

Μετακλητοί υπάλληλοι υπάρχουν. Όχι όμως για τους βουλευτές, αλλά για τους πρώην πρωθυπουργούς, αντιπροέδρους κυβέρνησης και προέδρους Βουλής. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνει “ρουσφετάκια” σε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Ευάγγελο Βενιζέλο, Θόδωρο Πάγκαλο, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Δημήτρη Σιούφα και Φίλιππο Πετσάλνικο.

Η πρόταση του προέδρου της Βουλής εγκρίθηκε από την επιτροπή κανονισμού και θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια. Με την πρόταση Μεϊμαράκη καταργούνται…
14 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής, αλλά μετά τις επόμενες εκλογές. Ουσιαστικά, καταργούνται θέσεις μετακλητών που είναι σε “παραγωγικές” θέσεις, ενώ διατηρούνται θέσεις που καλύπτουν εξαφανισμένους από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, υπαλλήλους.

Στο πλαίσιο αυτό καταργεί από 2 θέσεις μετακλητών στον πρόεδρο της Βουλής, στη Ν.Δ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, και από 1 θέση από τα άλλα κόμματα, το διπλωματικό γραφείο, τους αντιπροέδρους, τον γενικό γραμματέα, τον ειδικό γραμματέα, τους πρώην προέδρους της Βουλής και τους πρώην πρωθυπουργούς.

Έτσι, παραμένουν μέχρι τις εκλογές μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία πρώην προέδρων της Βουλής και πρωθυπουργών που δεν έχουν εκλεγεί ή έχουν αποσυρθεί: Α. Μπενάκη 7, Δ. Σιούφας 7, Φ. Πετσάλνικος 7, Κ. Σημίτης 6, Κ. Μητσοτάκης 6. Παράλληλα, συντηρεί υπαλλήλους σε πρόσωπα που κατέχουν διπλή ιδιότητα, όπως είναι οι πρώην πρωθυπουργοί που έχουν εκλεγεί, οι οποίοι κατέχουν ως βουλευτές τους αποσπασμένους και τους επιστημονικούς συνεργάτες και συγχρόνως τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν και μετακλητούς υπαλλήλους ως πρώην πρωθυπουργοί. Έτσι έχουν από 6 οι Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου. Το ίδιο ισχύει και για τον Βενιζέλο που έχει μετακλητούς ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και 1 θέση μετακλητού ως πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ενώ 1 μετακλητό έχει και ο Θ. Πάγκαλος.

Αποτέλεσμα: μετά τις εκλογές ο νυν πρόεδρος της Βουλής έχει 4 θέσεις, ενώ οι πρώην θα έχουν 5 – 6 μετακλητούς υπαλλήλους!

Πηγή: avgi.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *