«Βεβαίωση επιτυχίας» στους φοιτητές για μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, που δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στα πανεπιστήμια λόγω…

δυσχερειών στη λειτουργία των Ιδρυμάτων τους και συνεπώς δεν διαθέτουν ακαδημαϊκή ταυτότητα ή βεβαίωση εγγραφής, μπορούν από τις 30 Οκτωβρίου 2013 να χρησιμοποιούν “βεβαίωση επιτυχίας”».

Για τη χορήγηση της «βεβαίωσης Επιτυχίας» οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται προσωπικά ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το λύκειο αποφοίτησης ή εξέτασής τους, με τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Οι νεοεισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δύνανται να χρησιμοποιούν τη «βεβαίωση επιτυχίας» για την καταβολή μειωμένου εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και τις 30 Νοεμβρίου 2013.

Ακόμη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, για την αναγνώριση του δικαιώματος καταβολής μειωμένου κομίστρου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν, κατά τη μετακίνησή τους με τα μέσα μεταφοράς εκτός από τη «βεβαίωση επιτυχίας» και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Στην περίπτωση μετακίνησης από την έδρα της σχολής στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ οι νεοεισαχθέντες θα πρέπει να αποδεικνύουν τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους με οποιοδήποτε στοιχείο.

www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *