Το ΙΚΑ ετοιμάζεται για μπαράζ κατασχέσεων

Εντολή να επισπεύσουν τις διαδικασίες κατασχέσεων, ειδικά επί εντολών που εκκρεμούν…

από τον περασμένο Νοέμβριο, έδωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι όρισε ως καταληκτική προθεσμία τη 31η Μαρτίου για την εκκαθάριση όλων των εκκρεμών παραγγελιών κατάσχεσης, εντός των ημερών αναμένεται μπαράζ κατασχετηρίων.

Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο με ημερομηνία 5/3, η Συντονίστρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών σημειώνει ότι «από την κεντρική παρακολούθηση της πορείας των αναγκαστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά των οφειλετών του Κ.Ε.Α.Ο., διαπιστώθηκε ότι πολύ μεγάλος αριθμός των παραγγελιών κατάσχεσης που εκδόθηκαν από 26/11/2013 έως 31/1/2014 δεν εκτελέστηκε.

Συγκεκριμένα οι παραγγελίες αυτές εμφανίζονται στο σύστημα Ο.Π.Σ. – Ι.Κ.Α. και ειδικότερα στο πεδίο status παραγγελίας με τιμή «δεν έχει παραδοθεί» ή «έχει παραδοθεί». Επειδή εφεξής οι παραγγελίες πρέπει να εκτελούνται εντός διμήνου από την ημερομηνία παραλαβής από τους δικαστικούς επιμελητές, προθεσμία για την τήρηση της οποίας οι υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο. θα ελέγχονται, θα πρέπει να φροντίσετε για την άμεση εκτέλεση των παραγγελιών κατάσχεσης της ανωτέρω περιόδου έκδοσης και ενημέρωση του συστήματος με τα αποτελέσματα, έως 31/3/2014».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *