«Νέο δάνειο για την Ελλάδα»

Τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση και νέο πρόγραμμα εκφράζει σε συνέντευξή του…

στην εφημερίδα «Real News» ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του επενδυτικού ομίλου Partners Group, Τσαρλς Νταλάρα. «Είναι δύσκολο να πω κάτι όσον αφορά τη διάρκεια του νέου προγράμματος. Σίγουρα όμως θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση», αναφέρει και προτρέπει την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι «είναι καιρός να ανορθώσουμε την ελληνική οικονομία και όχι να τη σπρώξουμε προς τα κάτω. Σίγουρα υπάρχει και η δυνατότητα και η ανάγκη να χαλαρώσει η λιτότητα».

Στόχος η ανάπτυξη

Ο «αρχιτέκτονας»της πρώτης αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, γνωστό ως PSI, υπογραμμίζει ότι το ανάχωμα στην ξέφρενη πορεία του ελληνικού χρέους είναι «η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία, οι επενδύσει και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Παράγοντες που θα καταστήσουν βιώσιμο το χρέος, Μάλιστα, για την ανάγκη «κουρέματος» των δανείων του επίσημου τομέα απαντά πως «σε αυτό το στάδιο είναι πιο παραγωγικό οι πιστωτές της Ελλάδας-οι οποίοι πρέπει να πάνε ένα βήμα μπροστά- να στηρίξουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία και να κατευθυνθούν κεφάλαια προς τη χώρα»

Αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και σχολιάζει ότι «υπήρξαν αδυναμίες τόσο από την Ελλάδα ως προς τον ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων όσο και από το πρόγραμμα, το οποίο υποχρηματοδοτήθηκε από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ» ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω «κούρεμα» στο χρέος της Ελλάδας που βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα και επισημαίνει ότι «πρέπει να γίνουν βαθιές τομές στον ελληνικό δημόσιο τομέα, ο οποίος έχει εισβάλει σε τόσο πολλές γωνιές της ελληνικής οικονομίας»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *