Στη… φάκα μεγάλη σπείρα εκβιαστών

Δρούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης για…

την εξάρθρωση σπείρας που εκβίαζε καταστηματάρχες, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, με το πρόσχημα της προστασίας, αποσπούσαν χρήματα, περίπου 150 με 200 ευρώ την εβδομάδα, από τουλάχιστον οκτώ καταστήματα της περιοχής.

Αρχηγός ήταν ένας 52χρονος Έλληνας, έγκλειστος στις φυλακές της Κέρκυρας, ο οποίος συντόνιζε τις δράσεις της οργάνωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας επέλεγαν αρχικά το κατάστημα ή το πρόσωπο που τους «ενδιέφερε» και στη συνέχεια προχωρούσαν σε επικοινωνία και προειδοποίηση για πληρωμή ή συνέχιση καταβολής χρημάτων. Επιπλέον, μέλη της ομάδας εμφανίζονταν στο κατάστημα που είχαν επιλέξει, ασκώντας ψυχολογική βία και απειλές σωματικής βίας.

Επίσης, προέβαιναν σε σχεδιασμό αλλά και προειδοποιήσεις για πρόκληση πυρκαγιών στα καταστήματα ή τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, πάντα με στόχο την εκβιαστική είσπραξη των χρημάτων.

Για την εξάρθρωση της σπείρας πραγματοποιήθηκε χθες στην Καλαμάτα συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ένα από τα μέλη της, ένας 31χρονος, που δρούσε ως βασικός «εισπράκτορας» της οργάνωσης. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη αφού νωρίτερα είχε παραλάβει, εκβιαστικά, χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μετά από σχετική καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος για «παροχή προστασίας».

Ακολούθησαν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή, την Αθήνα, τη Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Φιλαδέλφεια), στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *