Δακρυγόνα και πετροπόλεμος έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Σε πεδίο … μάχης μετατράπηκε η Νέα Αλικαρνασσός με αντιεξουσιαστές να συγκρούονται με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που έστησαν μπλόκο έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής – επιστρατεύοντας ακόμα και την αστυνομική κλούβα – σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την προσέγγιση τους. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν πριν…
από λίγο με κατεύθυνση το κέντρο του Ηρακλείου.

Επεισοδία

Με κράνη, ρόπαλα και αλυσίδες διαδηλωτές προσπάθησαν να διαπεράσουν το μπλόκο των αστυνομικών εκτοξεύοντας μπουκάλια και πέτρες ενώ ξήλωσαν μέχρι και μάρμαρα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο στη μέση του δρόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων. Από τα επεισόδια σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε τράπεζες, καταστήματα και αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή. Κάτοικοι της Αλικαρνασσού διαμαρτύρηκαν έντονα ζητώντας να φύγουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής από την περιοχή τους ενώ λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων κλείστηκαν στα σπίτια τους.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου με φόντο τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από 45χρονο μέλος της Χρυσής Αυγής ενώ μέλη κομματικών οργανώσεων καθώς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έφτασαν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αλικαρνασσό με συνθήματαΦωτιά στο σπίτι του κάθε Χρυσαυγίτη και Ο λαος δεν ξεχνά τους Φασίστες τους κρεμα …

Νωρίτερα στην Αλικαρνασσό πραγματοποιήθηκε πικετοφορία διαμαρτυρία ενάντια στην φασιστική Χρυσή Αυγή από μέλη του ΚΚΕ Ηρακλείου που πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής μοιράζοντας παράλληλα έντυπο υλικό στους περαστικούς και τους κατοίκους.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *