«Η Χρυσή Αυγή είναι Μαύρη Νύχτα»

Στιγμιότυπο από όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο»Τα επεισόδια στο «Χυτήριο» καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης

Δριμεία κριτική για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» με αφορμή την παράσταση «Corpus Christi» ασκεί ο Μητροπολίτης ..

Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.

Εξαπολύει επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως «είναι θλιβερό ότι κάποιοι “χριστιανοί αγωνιστές” ταυτίστηκαν μαζί της για να υπερασπιστούν το Χριστό».

Όπως τονίζει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης στο άρθρο του στην ιστοσελίδα εκκλησιαστικών ειδήσεων romfea.gr, «η Χρυσή Αυγή διώκει τον Χριστό, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα των προσφύγων, των μεταναστών, ακόμα και των παιδιών».

«Μαύρη νύχτα είναι στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή» συνεχίζει.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, στο άρθρο του ο κ. Παύλος κάνει εκτενή αναφορά στο έργο «Corpus Christi», υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα η αντικειμενική κριτική είχε αποφανθεί ότι πρόκειται για έργο αμφιβόλου καλλιτεχνικής αξίας», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «η ταύτιση της χυδαιότητας με την τέχνη δεν τιμά αυτούς που το επιχειρούν».

Υποστηρίζει επίσης ότι στην Εκκλησία είχαν περιέλθει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι συντελεστές της παράστασης επεδίωκαν την αντίδραση της Εκκλησίας για λόγους διαφημιστικούς. Για τον λόγο αυτόν, λέει, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μην ασχοληθεί.

Ο κ.Παύλος απευθυνόμενος προς τους «χριστιανούς αγωνιστές», όπως τους αποκαλεί, χρησιμοποιώντας τις λέξεις εντός των εισαγωγικών τονίζει: «Κάθε εναγκαλισμός και χάιδεμα
χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς τη Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης».

Στον αντίποδα όλων αυτών που τονίζει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, βρίσκεται ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας συνοδεία χρυσαυγιτών βουλευτών και υπέβαλε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης «Corpus Christi».

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *