Απόφοιτος Δημοτικού σε θέση υφυπουργού; Στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν…

Πλαστό απολυτήριο το εισιτήριο για τη Ρηγίλλης…

Της Γιώτας Περήφανου


Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας για να ανέλθεις ιεραρχικά από υπάλληλος Δήμου… σε κεντρικά γραφεία κόμματος;

Μα να είσαι απόφοιτος Δημοτικού αλλά στα χαρτιά να δηλώνεις απόφοιτος Λυκείου!

Και που ξέρεις ίσως μετέπειτα ακολουθήσεις και πολιτική καριέρα, καταλήγοντας ακόμη και με υπουργική καρέκλα; Η ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις…

Ναι καλά διαβάζετε! Δεν κάνω πλάκα!! Στην Ελλάδα ζούμε καλέ, όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα… Ξεχάστε μεταπτυχιακούς – διδακτορικούς τίτλους σπουδών και φυσικά για ποικιλία στη γλωσσομάθεια ούτε λόγος… . Λίγη σημασία και άξια έχουν… Το μόνο που μετρά είναι… η καλή ατζέντα με υψηλές γνωριμίες, κατά προτίμηση πολιτικές!!! 


Οι «φελλοί» πάντα επιπλέουν, έχουν το τρόπο τους ή μάλλον μεγάλο σόι…

Μια αποκαλυπτική είδηση δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα”, κάνοντας λόγος για δέκα τουλάχιστον περιπτώσεις υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά για να πιάσουν πόστα…

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, εντόπισε τους εν λόγω υπαλλήλους…

Η μια περίπτωση, μάλιστα, είναι η πιο προκλητική όλων, καθώς πρόκειται για υπάλληλο «φαινόμενο». Κατάφερε, πολύ εύκολα, με τα προσόντα που διέθετε… να περάσει ακόμη και την πόρτα στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτά είναι!!! Είδες τι κάνεις με ένα απολυτήριο Λυκείου, για να είμαι πιο συγκεκριμένη… με ένα απολυτήριο Δημοτικού… Μεγαλεία, προχωράς μπροστά!!! 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παπαχρήστος σχετικά με τον ταλαντούχο… υπάλληλο, πρόκειται για μια περίπτωση ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε εδώ και χρόνια στο Δήμο Αθηναίων και γενικότερα στο ελληνικό Δημόσιο.

Σας παραθέτουμε το ακριβές απόσπασμα:

«Απόφοιτος…δημοτικού (τέρας μορφώσεως μιλάμε), προσλαμβάνεται τη δεκαετία του ’90, (δεν θέλω να καρφώσω τον δήμαρχο που τον προσέλαβε είναι φίλος μου), ως υπάλληλος στο τομέα της καθαριότητας. Εντός ολίγων εβδομάδων δηλώνει ψευδώς απόφοιτος λυκείου (για τον δήμο κάτι σαν κάτοχος PHD, MBA κτλ.) και αμέσως μετατάσσεται στην κατηγορία των διοικητικών. Το 2003, λόγω ακριβώς των τεράστιων προσόντων που διαθέτει, αποσπάται στη Ρηγίλλης. Δέκα χρόνια μετά, αγνοείται η τύχη του!».

Ο δημοσιογράφος κλείνει το κείμενο του με μια απορία όλο νόημα… διερωτώμενος αν ο υπάλληλος αυτός «είναι κάνας υφυπουργός της κυβέρνησης και να μας έχει διαφύγει;» 


Ποιος ξέρει… τι παίζεται στο παρασκήνιο, ιδίως σε προεκλογική περίοδο. Είναι πολύτιμες οι ψήφοι και οι θέσεις μετρημένες για λίγους και εκλεκτούς… κατόχους απολυτηρίου Δημοτικού… συγνώμη Λυκείου, ήθελα να πω (έστω και πλαστού…).

Χαρτί να είναι και ο,τι να ‘ναι… κατά προτίμηση… κομματικά ευλογημένο, για να θεωρείται και πιο επίσημο στην αγορά…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *