Μουσική πανδαισία συμπαράστασης στους απολυμένους της κρατικής από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Ηπειρώτες καλλιτέχνες

Ένα μεγάλο μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν συναυλία συμπαράστασης (στις 4 Ιουλίου) στους απολυμένους της κρατικής τηλεόρασης…

και να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεση τους στο κλείσμιμο των ραδιοφώνων και τηλεοράσεων της ΕΡΤ και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ σε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την ”Ηπειρώτικη βραδιά αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΕΡΤ” στον αγώνα των πρώην εργαζομένων στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και την υπέροχη βραδυά μουσικής ηπειρώτικης πανδαισίας που μας χάρισαν! 

Στους καλλιτέχνες, στους θεατές στον κήπο του Ραδιομεγάρου και τους πολύ πιο πολυπληθείς θεατές, σε όλο τον κόσμο, μέσω της διαδικτυακής μετάδοσης της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ.

Το μεγάλο ευχαριστώ έφτασε σε εμάς από τα χείλη των ανθρώπων της ΕΡΤ που πήραν πνοή και κουράγιο σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα, σε μια τόσο δύσκολη ώρα, μετά από 24 ολόκληρες μέρες….

Μεγάλο μπράβο κι ευχαριστώ από όλους μας στους καλλιτέχνες που ξεδίπλωσαν την Ηπειρώτικη Μουσική Παράδοση σε ένα τόσο γενναιόδωρο πρόγραμμα: ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΙΝΗΣ, κομπανία “ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ”, κομπανία ΘΟΔΩΡΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ, κομπανία ΤΑΣΟΥ ΜΑΓΚΛΑΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΤΣΗΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ ήταν εκεί ! 

Η Χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, το πολυφωνικό σύνολο “ΧΑΟΝΙΑ’, το “Πολυφωνικό Σχήμα ΗΠΕΙΡΟΥ του Βαγγέλη Κώτσου”, το Πολυφωνικό της Αδελφότητας Αετόπετρας Ιωαννίνων, και το Εργαστήρι Ηπειρώτικου πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής ήταν όλοι εκεί!

Οι Ηπειρώτες κρατήσανε επάξια τη σκυτάλη σε αυτή τη μεγάλη μουσική σκυταλοδρομία αγώνα και αλληλεγγύης που ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου και συνεχίζεται ακατάπαυστα. 


Πήγαν αυτό τον αγώνα λίγο πιο πέρα. Γιατί οι Ηπειρώτες ξέρουν από αγώνες, οι απόδημοι ξέρουν από αλληλεγγύη. Και μπορούν, χάρη στο μεγαλύτερο συλλογικό τους φορέα, την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, να εμπνέσουν και άλλους στους ίδιους δρόμους, παραδειγματίζοντας και ενθαρρύνοντας.
Ο αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι και δικός μας αγώνας. Ένας αγώνας που δεν κλείνεται στην ΕΡΤ αλλά ανοίγεται μαζί της στην κοινωνία, σμίγοντας με τους άλλους αγώνες, με τις αγωνίες του λαού μας στις μέρες της άγριας κρίσης.

Σε αυτό τον αγώνα, η κορυφαία οργάνωση των αποδήμων Ηπειρωτών και οι Ηπειρώτες καλλιτέχνες, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι. Αναδεικνύοντας και την ηπειρώτικη παράδοση στο κοινωνικό της περιεχόμενο. Γιατί, η τόσο πλούσια παράδοσή των Ηπειρωτών, δεν είναι μόνο για τις εκδηλώσεις τους – όσο καλές και αν είναι – αλλά είναι το σμίξιμό τους με την ίδια την κοινωνία, το λαό μας. 


Η παράδοση των απογόνων των Εθνικών Ευεργετών και των Γυναικών του Ζαλόγγου και της Πίνδου, είναι λαϊκή, από το λαό γεννήθηκε, στο λαό αναφέρεται, με το λαό συναντιέται, με τέτοιες πρωτοβουλίες χειραφέτησής της, από σχήματα που την απονευρώνουν και την απονεκρώνουν.

Η Ηπειρώτικη Παράδοση είναι ζώσα Παράδοση! Και αυτό επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στη συναυλία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην ΕΡΤ! Εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες σε ένα μέλλον που μας θέλει περισσότερο ενωμένους, περισσότερο αλληλέγγυους, περισσότερο αγωνιστές για να το διαβούμε!


Το κάλεσμα της ΠΣΕ είχε μια πρόγευση ενός καλύτερου μέλλοντος. Μπράβο στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και τους Ηπειρώτες καλλιτέχνες για την ευόδωση και αγγαλίαση της ψυχής μας και της καρδιάς μας, που μας χάρισαν την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στο κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή Αττικής!

www.romiazirou,blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *