Νεολαία Συνασπισμού: Καμία κυβέρνηση δεν έχει συγκρουστεί με τους των φεουδάρχες της Πελοποννήσου

«Ο κύκλος της ντροπής δεν έχει τέλος στη Μανωλάδα Ηλείας, όπου 200 μετανάστες εργάτες που διεκδίκησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, δέχθηκαν εν ψυχρώ πυροβολισμούς από τους “εργοδότες” τους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να…
καταλήξουν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία του Συνασπισμού για τα χθεσινά γεγονότα.

«Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ήρθαν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην παραγωγή φράουλας στη Μανωλάδα Ηλείας με την ανοχή των τοπικών αρχών. Ωστόσο, καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να συγκρουστεί με το δίκτυο που συντηρεί τα εκτεταμένα συμφέροντα των φεουδαρχών της Πελοποννήσου. Οι ειδικές οικονομικές ζώνες που «οραματίζονται» να οικοδομήσουν στην Β. Ελλάδα οι υπέρμαχοι της ανάπτυξης με «κάθε ανθρώπινο κόστος» είναι μια ζωντανή πραγματικότητα στην Μανωλάδα Ηλείας για περισσότερο από μία δεκαετία, όπου η απλήρωτη εξοντωτική εργασία των μεταναστών έχει γίνει άγραφος νόμος» επισημαίνεται.

«Στις σημερινές συνθήκες της ακραίας λιτότητας και της πρωτοφανούς ανεργίας, οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας είναι χωρίς αμφιβολία η πιο ακραία εκμεταλλευόμενη κατηγορία εργαζομένων. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος τους στην αξιοπρεπή εργασία είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του συνόλου της εργατικής τάξης. Η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα δεν γνωρίζουν σύνορα» καταλήγει η Νεολαία του Συνασπισμού.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *