Γιατί όλοι θέλουν να μάθουν τη γλώσσα της Μέρκελ;

Μανία γερμανομάθειας έχει πιάσει τους Έλληνες τα τελευταία 2-3 χρόνια, και μάλλον όχι για να μπορεί να τους καταλαβαίνει η φράου Μέρκελ όταν τα χώνουμε στη Γερμανία.

Η προφανής αιτία είναι ότι, λόγω της κρίσης και της ανεργίας, το «Γερμανικό όνειρο» του Έλληνα (επίδοξου) μετανάστη αναβιώνει. Και μάλλον όχι άδικα. Όταν διαβάζει κανείς για «ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στη Γερμανία» που τον περιμένουν, λογικό είναι να το σκέφτεται.
Βασική προϋπόθεση βέβαια για να κάνεις το «άλμα», είναι να μάθεις τη γλώσσα. Χωρίς αρκετά καλή γνώση της γλώσσας δύσκολα θα βρεις δουλειά στη Γερμανία (εκτός εάν πρόκειται για καθαρά χειρωνακτική εργασία) και δύσκολα θα αφομοιωθείς.

Το καλό είναι ότι τα γερμανικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο πιστεύεται. Μπορεί να έχουν τη φήμη της «γλώσσας-γλωσσοδέτη» λόγω των λέξεων με τα πολλά σύμφωνα στη σειρά, αλλά η γραμματική και η γενικότερη «λογική» της γλώσσας δεν απέχει πολύ από τα Ελληνικά.

Μπορεί κανείς να μάθει καλά Γερμανικά σε ENA χρόνο περίπου, επιλέγοντας μία από τις σχολές ξένων γλωσσών για ενήλικες που παρέχουν ταχύρυθμα προγράμματα.

Χρήσιμες πληροφορίες για «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ» μπορείς να βρεις εδώ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *