Άστοχες επιλογές, δυσάρεστες εξελίξεις, μεγάλα «γιατί».

Του Γιώργου Νικολαΐδη

Η Τ.Ε.Θ. (Τουριστική Εταιρεία Θερμαϊκού) συστάθηκε εδώ και περ. 2 χρόνια, με σκοπό (πρωτίστως) την τουριστική ανάπτυξη και….
προβολή του Δήμου Θερμαϊκού.

Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Πέτρος Φωτίου και στην θέση της προέδρου η δημοτική σύμβουλος κα Ευαγγελία Φαρίνη. Από ποιον; Από τον Δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή.

Όλα…καλά, αλλά ο κόσμος διερωτάται: Ποια να’ ναι, άραγε, τα προσόντα κάποιου για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου; Ποια τα κριτήρια του Δημάρχου για την παραπάνω επιλογή και τοποθέτηση;

Πρόεδρος (κα Φαρίνη) και Δ. Σύμβουλος (κ. Φωτίου) «δεν τα βρήκαν» μεταξύ τους και η Φαρίνη δημοσιεύει στο διαδίκτυο τη γνωστή επιστολή της, όπου μεταξύ άλλων θέτει προ των ευθυνών του τον Φωτίου.

Μετά…ταύτα, ο κύριος μέτοχος (Δήμαρχος) αποφασίζει νέα εκλογική διαδικασία, για εκλογή νέου Διευθ. Συμβούλου της Εταιρείας.

Υπήρξαν 2 υποψηφιότητες. Του κ. Β. Γωνιωτάκη και του κ. Γ. Καριώτη (αυτοπρόταση), ο οποίος (Καριώτης) και πλειοψήφησε.

Η συνέχεια υπήρξε συνήθης και…επεισοδιακή. Ο αντιπρόεδρος Α. Ζαβέρκος εγκαλεί και καταθέτει μομφή κατά της Προέδρου Φαρίνη (έχει υπερψηφιστεί από τα μέλη), ισχυριζόμενος πως δεν συγκλήθηκε συμβούλιο επί εξάμηνο. Για τι άλλο; Πως δημοσιοποιήθηκε ισολογισμός της ΤΕΘ, χωρίς να περάσει πρώτα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά από σειρά γεγονότων, δεν συγκαλείται Δ.Σ. για παραλαβή καθηκόντων από τον (νομίμως εκλεγέντα) νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Καριώτη. Και το αποτέλεσμα; Η Εταιρεία ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ και το θέμα εξετάζεται απ’ την Περιφέρεια.

Και η Αντιπολίτευση; Ποια η θέση της και τι κάνει; Μάλλον δεν…κάνει. Σιωπά, εγκρίνει και ανέχεται. Εκτός αν κάτι έχει να μας πει, που δεν το ακούσαμε ακόμη.

Δείτε τον κ. Καριώτη στη συνέντευξη που ακολουθεί και αξιολογείστε τις απαντήσεις του για τις πρόσφατες εξελίξεις (και όχι μόνο).

Εκτιμούμε την δημοκρατική του πρόθεση-υπόδειξη να διατυπώσουν τη γνώμη τους και άλλοι (Φαρίνη, Ζαβέρκος). Τους το προτείναμε. Το αρνήθηκαν(!;).

Ο Γιώργος Καριώτης γεννήθηκε το1958.
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δ. Θερμαϊκού επί τρεις συνεχείς τετραετίες.

Πρόεδρος, επί 8/ετία, του Πολιτιστικού Κέντρου.

Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Επιβατών και συνιδρυτής πολλών πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Τιμήθηκε με εύφημο μνεία για την προσφορά του στον τόπο από το Δημ. Συμβούλιο.

Έχει εκδώσει βιβλία θεάτρου, ποίησης και λαογραφικού περιεχομένου τα οποία βρίσκονται σε όλες τις βιβλιοθήκες του Ελληνισμού.

Τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «ΙΠΕΚΤΣΙ», και με το ΠΡΩΤΟ βραβείο πολιτιστικής Ολυμπιάδας το 2004.

Του έγινε γραπτή πρόταση από τον παγκόσμιο Ελληνισμό, να συμπεριληφθεί η βιογραφία του στους 60 Έλληνες του αιώνα μας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *