«Οικόπεδα με μια πεντάρα – στου Στουρνάρα»

Δεν μπορεί, κάποιος εκεί στην κυβέρνηση, όταν ήταν μικρός, θα άκουγε το περίφημο διαφημιστικό σλόγκαν «Οικόπεδα με μια πεντάρα – στου Κωνσταντάρα. Κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη».

Ένα ραδιοφωνικό σποτάκι που….
ακουγόταν την δεκαετία του ’60 από τους πωλητές οικοπέδων, τότε που πλούτισαν αμέτρητοι οικοπεδούχοι ή και οικοπεδοφάγοι και γέμισε η Ελλάδα με…
σπίτια εκτός σχεδίου πόλεως. «Οικόπεδα με μια πεντάρα – στου Στουρνάρα. Κανείς δεν ζημιώθηκε αγοράζοντας γη και ειδικότερα αν λέγεται Λάτσης» θα μπορούσε να είναι το διαφημιστικό σλόγκαν των ημερών που ταιριάζει γάντι στην πώληση του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τον συμφωνηθέντα σχεδιασμό του ξεπουλήματος, το 33% του τιμήματος (300 εκατ. ευρώ) θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τα υπόλοιπα 615 εκατ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας (61,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο). Χρήματα τα οποία και ο ελάχιστα υποψιασμένος κάτοικος αυτής της χώρας είναι πλέον πεπεισμένος ότι η Lamda Development θα τα εξασφαλίσει με δάνειο από κάποια τράπεζα. Η φάμπρικα που άνοιξε με την πώληση της «Πανγαία» έχει ανοίξει την όρεξη των οικοπεδοφάγων.

«Δεν θα αφήσουμε το Ελληνικό να γίνει κομματική χωματερή του Τσίπρα» φώναζε προ καιρού ο κομματικός κτηματομεσίτης Σίμος Κεδίκογλου, στρώνοντας το κόκκινο χαλί στον έναν και μοναδικό ενδιαφερόμενο «επενδυτή» που θα μας έσωζε από τα κομμουνιστικά σκουπίδια του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι παραπάνω είχε πάρει το αυτί του Σίμου στους διαδρόμους του Μαξίμου και της Συγγρού, αλλά μας το κρατούσε για έκπληξη. Έτοιμο τον είχαν τον πελάτη τόσο καιρό, αλλά μας τον κρατούσαν κρυφό μην και τους τον τρομάξει ο Τσίπρας με τις απειλές του και χάσουμε το κελεπούρι.

Έτσι γίνονται, κύριοι, οι δουλειές. Όχι σαν τους άλλους τους κακομοίρηδες, που μέχρι και τον Πάγκαλο πήγαν στους εμίρηδες και δεν κατάφεραν ούτε ένα “success story” της προκοπής να στήσουν. Τσάμπα και τα έξοδα για τις μακέτες των καθηγητών του Γιώργου. Ενώ τώρα, με ένα ραδιοφωνικό σποτάκι καθάρισαν. «Οικόπεδα με μια πεντάρα – στου Στουρνάρα» και όποιος τραπεζίτης κατάλαβε κατάλαβε.

Πέτρος Κατσάκος από left

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *