Μέρκελ: Ούτε ένα σεντ στην Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις

Ανεβάζει τους τόνους η Γερμανίδα Καγκελάριος όσον αφορά στο…

ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης στην Ελλάδα. Ο Ανγκελα Μερκελ στην προσπάθειά της να παραπέμψει το ακανθώδες ζήτημα μετά τις γερμανικές εκλογές, σκληραίνει τη στάση της προαναγγέλλοντας ότι «Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα σεντ σε διεθνή στήριξη εάν δεν προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Με αυτόν τον τρόπο ο Γερμανίδα Καγκελάριος αφενός “σφίγγει τα λουριά” στην κυβέρνηση Σαμαρά ώστε να διευθετήσει εντός των ασφυκτικών χρονικών πλαισίων όλες τις μεταρρυθμίσεις και αφετέρου παραπέμπει τις συζητήσεις της νέας διάσωσης μετά τις εκλογές.

«Ακολουθούμε πολιτική σταθεροποίησης του ευρώ η οποία βασίζονται στην εκτίμηση ότι το ευρώ είναι θετικό για την χώρα μας, για την απασχόληση και την ευημερία. Για αυτό υποστηρίζουμε τη διάσωση του ευρώ» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στην Κάτω Βουλή της χώρας, κατά την τελευταία κοινοβουλευτική συνεδρίαση ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου.

Υπογράμμισε ότι: «Βασίζουμε τις δράσεις μας στην αρχή του quid pro quο» και συμπλήρωσε: «Δεν θα δοθεί ούτε ένα σεντ στον ελληνικό λαό εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδώσουν και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει νόημα γιατί η αλληλεγγύη θα ήταν για το τίποτα».

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *