Ξυπνήστε ρε . . . !

Ξυπνήστε σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους το λέω.

Μην ακούτε αυτούς που λένε πως δεν έχουμε δύναμη.

Δεν υπαρχή μεγαλύτερη δύναμη από το δίκιο μας .

Πάμε στα πεζοδρόμια της βουλής και του Μάξιμου ήσυχα και ειρηνικά μακριά από κόμματα και ΜΜΕ. Πάμε να πούμε στον πρωθυπουργό στους υπουργούς και στους βουλευτές πως τόσα χρόνια ένα μέρος από τη βουλευτική τους αποζημίωση την έπαιρναν από την υπερφορολόγηση μας.
Αγανακτούσαμε άλλα αντέχαμε.
Τώρα όμως που έφτασαν στο σημείο να σπάσουν τον «κουμπάρα» μας με τις πολλές και….
μεγάλες εισφορές μας και περνούν τα μουσκεμένα με αίμα και ιδρώτα εύρο μας δεν το αντέχουμε ούτε ηθικά ούτε οικονομικά.
Πάμε να τους πούμε όταν ακόμα και σήμερα συνεχίζουν την «αξιόλογη» επαγγελματική τους δραστηριότητα και αφού μπήκαν στη πολίτικη για να βοηθήσουν όπως ισχυρίζονται αυτοί και όχι για να κονομήσουν όπως ισχυρίζονται οι πολίτες πρέπει να μη παίρνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση μέχρι οι συντάξεις και οι μισθοί να έρθουν στα επίπεδα του 2009 αλλά και να επιστρέψουν ότι έχουν είσπραξει από τη 1-1 2010 έως σήμερα, αλλώστε αναδρομικά έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις. Το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι μετακλητοί δηλαδή οι συγγενής και οι φίλοι τους.

Πάμε ακόμα να τους πούμε πως άλλοι εμείς που δουλέψαμε από 35 έως40 χρόνια και έχουμε περισσότερες από 10500 ημέρες ασφάλισης, η σύνταξή μας είναι η μοναδική μας περιουσία και χτίσθηκε ένσημο – ένσημο με πνευματική και σωματική κούραση, με πολύ αίμα και ακόμα περισσότερο ιδρώτα. αγανακτούσαμε όταν σε κάθε πληρωμή βλέπαμε πω τα ασφαλιστικά μας ταμεία και η εφορεία να είχαν κράτηση το 35% του αγώνα μας, πιστεύαμε όμως πως οι εισφορές μας είχαν την εγγύηση του κράτους και τη προστασία της δικαιοσύνης. Εσείς όμως μέχρι τώρα μας έχετε δήμευση το 45% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ. Η δικαιοσύνη μας έχει αφήσει απροστάτευτους. «εάν οι δικαστές μας είχαν προστατεύΨει, ίσως να μην ερχόταν η σειρά τους» Είναι συνταγματικό κύριε Βενιζέλο; Κύριε Κουβέλη; είναι αριστερή πολιτική αυτή; κανένα κριτήριο ούτε πόσα ένσημα ποιας κλάσης;. Κύριε σαμαρά εμάς η διαδρομή μας δεν ήταν Κηφισιά Κολωνάκι ! Εμείς από ανήλικοι για να πιάσουμε δουλεία έπρεπε να έχουμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, εμείς δουλέψαμε σε σκληρά αφεντικά σε πρωτόγονες συνθήκες με αδίκους μετεμφυλιακούς αντεργατικούς και χουντικούς νόμους εμείς δουλέψαμε από 10 έως 12 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα δεν είχαμε αργίες και ημιαργίες. Και σαν εργαζόμενους και σαν συνταξιούχους μας έχετε υπέρ φορολογήσει. Σταματήστε να τιμωρείτε τους συνεπείς. Κύριε σαμαρα είπατε πως αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία «ΜΑ μετά τη χαριστική βολή τι;.» μη μας υποτιμάτε! Εμείς δεν είμαστε «αγανακτισμένοι», είμαστε πληγωμένοι. Θα μας αναγκάσετε να είμαστε πάντα μπροστά σε κάθε βήμα σας μέχρι να αποκαταστήσετε όλες τις αδικίες. Κύριοι Βενιζέλο και Κουβέλη «το μαρτύριο της σταγόνας είναι μια τιμωρία πιο σκληρή από τον θάνατο» πρώτα κοπήκαν τα δώρα και το επίδομα αδείας μετά ήρθε το ΛΑΦΚΑ, και ακολούθησαν ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κράτησης του Ν.4024 και του Ν.4051 μειώθηκε και το αφορολόγητο. Σκεφτείτε μήπως αυτή η σταγόνα ξεχειλίσει το «ποτήρι.» Κύριε Σαμαρά όταν μιλούσατε για ισοδύναμα εννοούσατε πως εσείς θα μας κρατήσετε μονομιάς όσα οι προηγούμενοι σε τρία χρόνια;

Ηθικό δίδαγμα: Η νομιμότητα η συνέπια η εντιμότητα ο αγώνας τιμωρούνται

Υ.Γ Κύριε ΣΑΜΑΡΑ θα σας λέγαμε καθ υπερβολή πως ήταν πιο ηθικό να σπάσετε το παγκάρι της εκκλησιάς παρά τον κουμπάρα των συνταξιούχων που εκτός από χρήματα έχει αγώνα συνέπια ιδρώτα και αίμα.

ΙΟΝΙΚΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *