«Υπάλληλοι των δύο μεγάλων κομμάτων οι δημοσιογράφοι»

Ο Μπέπε Γκρίλο με κείμενό του στο προσωπικό του ιστολόγιο αμφισβήτησε την αυτονομία των Ιταλών δημοσιογράφων.

 «Είναι υπάλληλοι που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση για τα δυο μεγάλα κόμματα. Ο στόχος τους είναι να
κατασπαράξουν δημοσίως κάθε πολίτη που πρόσκειται σε εμάς ή έχει εκλεγεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρων» (M5S), υποστήριξε ο Γκρίλο, αναφερόμενος κυρίως στους δημοσιογράφους της ιταλικής τηλεόρασης.

 Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό Time ο Ιταλός πολιτικός και δημοφιλής κωμικός ηθοποιός είπε εξάλλου ότι «αν αποτύχουμε, θα ξεσπάσει βία στους δρόμους. Ο μισός πληθυσμός της Ιταλίας δεν αντέχει άλλο».

 Ο επικεφαλής του M5S είπε ακόμα πως «αυτό που επιθυμεί με το κίνημά του, είναι το 100% της βουλής και της γερουσίας κι όχι το 20% ή το 30%. Όταν αυτό συμβεί, οι πολίτες θα γίνουν κράτος και τα Πέντε Αστέρια δεν θα έχουν πλέον λόγο ύπαρξης».

 Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης της πολιτικής κρίσης, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο είπε σήμερα ότι «θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, έως την τελευταία ημέρα της θητείας του, έστω και αν κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να φωτίσεις ένα ομιχλώδες τοπίο».

 Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με τους παρατηρητές, η νέα δήλωση Ναπολιτάνο επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται τελικώς να παραιτηθεί νωρίτερα από την κανονική λήξη της θητείας του (15η Απριλίου), ούτε να δεχτεί να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα.

real.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *