Τελευταία Νέα

Τελικά για γκόμενα έψαχναν οι Ισραηλινοί για να ζηλέψει η μόνιμη σχέση τους (βλ Τουρκία)

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν, χαιρετίζει την αποκατάσταση ομαλών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του, “ο γγ του ΟΗΕ εκφράζει την εκτίμησή του για τον ρόλο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, με σκοπό την …
επίτευξη αυτού του “θετικού αποτελέσματος”.

Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι η συνδρομή βοήθειας σε Ισραήλ και Τουρκία για την αποκατάσταση των καλών σχέσεών τους ήταν ένας βασικός στόχος των προσπαθειών του γενικού γραμματέα μετά το συμβάν με τον στολίσκο, τον Μάιο του 2010. Τέλος, ο εκπρόσωπος του γγ του διεθνούς οργανισμού υπογραμμίζει ότι “η σημερινή (χθεσινή) ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα για τη σταθερότητα της περιοχής”, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν την αποκατάσταση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας, υποστηρίζοντας ότι δημιουργούνται “νέα δεδομένα” στην περιοχή. Η “Νιου Γιορκ Τάιμς” σημειώνει ότι “με διαμεσολάβηση Ομπάμα, τέλος διαφορών Ισραήλ και Τουρκίας”, προσθέτοντας ότι “μετά από επίμονο σπρώξιμο από τον πρόεδρο Ομπάμα, οι δυο χώρες επίλυσαν μια πικρή τριετή διαμάχη”. Η “Ουάσιγκτον Ποστ” έχει τίτλο “Ναι, η απολογία Νετανιάχου στην Τουρκία είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση”.

real.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *