Πόσα δηλώνει ο δήμαρχος σου στην εφορία; Δες τώρα

Οι δημοτικές εκλογές, κάθε μέρα που περνά, έρχονται και πιο κοντά. Χιλιάδες υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και σύμβουλοι υπόσχονται καλύτερες μέρες στις τοπικές κοινωνίες. Το πιστεύουν άραγε ή θα συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει ήδη;
Το πιθανότερο είναι να συμβεί το τελευταίο. Να χαθεί ακόμη μία ευκαιρία για αρκετές πόλεις και χωριά. Να μην καταφέρουν δηλαδή, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να αξιοποιήσουν τις όποιες κοινοτικές και εθνικές χρηματοδοτήσεις και την συνεισφορά των πολιτών από το υστέρημά τους, προκειμένου να πετύχουν αυτό που υπόσχονται. Ένα καλύτερο αύριο.

Για τους ίδιους όμως τι σημαίνει; Αγωνιούν για το δικό τους αύριο; Έχουν ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ξεπεράσουν αυτή την δύσκολη συγκυρία;

Η απάντηση υπάρχει. Με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λιγότερο από 50 μέρες πριν την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών, στο νέο πρόγραμμα της Διεθνούς Διαφάνειας- Ελλάδος (ΔΔ-Ε) “Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση” , δημοσιεύοντας τα “πόθεν έσχες” εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011).

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: « Κάνουμε ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση υποστηρίζοντας την καλύτερη πρόσβαση στα “πόθεν έσχες” των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο νόμος προβλέπει τη δημοσιοποίηση τους στον επίσημο ιστότοπο κάθε Δήμου. Εμείς αναδεικνύουμε και ενισχύουμε την πληροφορία αυτή. Με ποιο τρόπο; Αναζητώντας, εντοπίζοντας και συγκεντρώνοντας σε μια ιστοσελίδα τα δημοσιευμένα “πόθεν έσχες” εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων* της χώρας που αφορούν στα τρία τελευταία έτη (2013, 2012, 2011). Ενισχύουμε την πρόσβαση στη δημόσια πληροφορία. Ενθαρρύνουμε την πληροφόρηση των πολιτών γύρω από την περιουσιακή κατάσταση των εκλεγμένων τοπικών αρχόντων με τρόπο απλό και άμεσο. 100 δήμοι και πάνω από 700 εν ενεργεία εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότερα από 500 πόθεν έσχες. Αναζητήστε αυτό που σας ενδιαφέρει.

Προσοχή: Θέλει υπομονή και προσπάθεια η αναζήτηση για τεχνικούς λόγους

Για να δείτε τον κατάλογο με τα πόθεν έσχες κάντε κλικ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *