“Αγανακτισμένοι” συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κάνουν αντίσταση στην Μέρκελ

Αυτό που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση από τις χθεσινές διαδηλώσεις ήταν η εικόνα των εργαζόμενων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ να έχουν ντυθεί ναζί και να χαιρετούν ναζιστικά. Με μπροστάρη τον πρόεδρό της, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση προσέφεραν μια πολύ ωραία εικόνα στα παγκόσμια ΜΜΕ που μας περνούν σήμερα από γενεές δεκατέσσερις. Διότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις έναν ολόκληρο λαό ναζί, αλλά να….
ζητάς τα λεφτά του, να του πουλάς τα εξοχικά και τα οικόπεδά σου, να αφήνεις να μπαίνουν εταιρείες του και να σαρώνουν την αγορά όπως η Siemens ή η Bayer και γενικά να έχεις πάνω από 1.000.000 μετανάστες να εργάζονται στη Γερμανία αλλά παρ’ όλα αυτά να τους θυμίζεις αυτά που θέλουν κι αυτοί να ξεχάσουν. Δε φταίνε οι Γερμανοί πολίτες αν η Μέρκελ είναι αδίστακτη, όπως δε φταίει και ο μέσος Έλληνας αν κάποιος πολιτικός του είναι άχρηστος.

Γιατί εμάς δε μας αρέσει να μας λένε συλλήβδην κλέφτες, ζητιάνους, λαμόγια, τουρκόσπορους και πολλά άλλα κοσμητικά και θα πρέπει να αρέσει στους Γερμανούς να τους φωνάζουν ναζί;

Γιατί εξοργιστήκαμε και κάναμε και μήνυση στο Focus για το γνωστό πρωτοσέλιδο, αλλά την ίδια ώρα να τους πληρώνουμε με το ίδιο νόμισμα, ντυμένοι ναζί;

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν πρόκειται για αυθόρμητες λαϊκές αντιδράσεις. Αλλά για ακραίες συνδικαλιστικές αντιδράσεις από ανθρώπους μάλιστα που δεν έχουν και δικαίωμα να μιλάνε. Συνδικαλιστές όπως ο Φωτόπουλος της ΔΕΗ και τόσοι άλλοι που βολεύτηκαν στο σύστημα και τώρα που τέλειωσαν τα… μπικικίνια, κάνουν επανάσταση.

Ένας από αυτούς, λοιπόν και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, ο εμπνευστής, από όσα πληροφορούμεθα, του χάπενινγκ με τους ναζί το οποίο πήραν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες και μας χαρακτηρίζουν αχάριστους.

Άξιο τέκνο της βαθιάς πασοκικής περιόδου ο κ. Μπαλασόπουλος ή αλλιώς “ο άρχοντας των σκουπιδιών”, κάθε φορά που ήθελε αυξήσεις ή επιδόματα απειλούσε ότι θα κλείσει τις χωματερές και έπαιρνε ότι ζητούσε από τους πάντα πρόθυμους πασόκους.

Ανήκει, όπως και ο Φωτόπουλος, στο ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών και από το 2001 είναι πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μπορεί και κινητοποιεί 100.000 εργαζόμενους στους δήμους, άσχετα αν ορισμένοι από αυτούς έχουν συστήσει ακόμη και «μαφία των σκουπιδιών».

Αφού λόγω της κρίσης χάθηκαν πολλά προνόμια στους δήμους, ο κ. Μπαλασόπουλος το γύρισε, πήγε ενάντια στο ΠΑΣΟΚ και φλερτάρει κι αυτός με τον Τσίπρα.

Βεβαίως, μόνο όταν χάνονται τα προνόμια φωνάζει και βγαίνει στους δρόμους. Ποτέ δεν βγήκε να πει ότι ένας στους 4 εργαζόμενους στην καθαριότητα, σχεδόν 7.000 δηλαδή, δεν έχουν δει σκουπίδι ούτε από απόσταση ενός χιλιομέτρου. Κάθονται στα γραφεία τους και σε διοικητικές θέσεις αλλά αμείβονται με τα ίδια χρήματα με τους «μαύρους» που πιάνουν τα σκουπίδια όλων μας.

Με Μπαλασόπουλους και Φωτόπουλους, όμως, με Πασόκους κατά κύριο λόγο, αλλά και γαλάζιους συνδικαλιστές, πορεύεται αυτή η χώρα προς την καταστροφή. Και με τέτοιους πρωταγωνιστές των “κινητοποιήσεων του λαού” ενάντια στα μέτρα της Τρόικας, η “αντίσταση” θα παραμένει οικογενειακή υπόθεση της Αριστεράς και των …αγανακτισμένων του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο λαός δεν τους εμπιστεύεται και φεύγει μακριά…

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *