Η Λ. Κατσέλη συμφωνεί με την κυβερνητική στάση και μιλάει για «έντιμο συμβιβασμό»

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, είχε εκτιμήσει μετά βεβαιότητας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας…
αλλά θα τεθούν οι βάσεις για την επίτευξη συμβιβαστικής λύσης εντός της εβδομάδας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Λ. Κατσέλη, ανέφερε, επικαλούμενη την διεθνή εμπειρία της σε σκληρές διαπραγματεύσεις, ότι αναμένει νέα σκλήρυνση της στάσης των δανειστών μας πριν υπάρξει ο έντιμος συμβιβασμός».
«Όλη η Ευρώπη μιλά, για τέλος της λιτότητας, με βασικό στόχο την επίτευξη θετικού ρυθμού ανάπτυξης», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι: Η νέα Ελληνική Κυβέρνηση κατάφερε:
Να αναδείξει τις αρνητικές συνέπειες της μέχρι πρόσφατα ακολουθούμενης πολιτικής και να αλλάξει την διαπραγματευτική βάση, προκειμένου να υπάρξει ανάκαμψη.
Να διεθνοποιήσει το Ελληνικό πρόβλημα και να πολιτικοποιήσει την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας, με τις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, και
Να δημιουργήσει μια θετική προοπτική συμμαχιών στους κόλπους της Ευρωπαικής Ένωσης».
«Το πρόβλημα του χρέους, αφορά ολόκληρη την Ευρωζώνη, η οποία αργά ή γρήγορα, θα αναγκαστεί να ασχοληθεί σοβαρά με την αναδιάρθρωση και απομείωσή του», σημείωσε.
Παρατήρησε, επίσης, ότι ουσιαστική μεταρρύθμιση συνιστά η αλλαγή των κινήτρων και του θεσμικού περιβάλλοντος για τη βελτίωση των υπηρεσιών και λειτουργίας των αγορών και όχι η προώθηση και συγκάλυψη δημοσιονομικών μέτρων, όπως συνέβη με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και τις απολύσεις.
Κατέθεσε, μάλιστα, μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση. Τη θέσπιση Παρατηρητηρίου Υλοποίησης Δημόσιας Πολιτικής, που θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί τις εφαρμοζόμενες πολιτικές σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Γράφει ο Αιας

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *