Κυκλοφορούν ανάμεσά μας

Γράφει η Ανθή Λαμπροπούλου

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας, λαμπεροί με χαμόγελα αισιοδοξίας, ανανεωμένοι και γεμάτοι υποσχέσεις, υποψήφιοι για…..

δημόσια αξιώματα, που πήραν το θάρρος να εκτεθούν, παρότι το παρελθόν τους θα ήθελαν οι ίδιοι και το περιβάλλον τους, να θαφτεί σε αιώνια αμνησία.

Δεκάδες υποψηφιότητες για τις εκλογές της τοπική Αυτοδιοίκησης βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, ωστόσο αυτό αποτελεί ένα σημάδι ότι η εκλογική αναμέτρηση θα έχει έντονο ενδιαφέρον με τα πολυπληθή επιτελεία που έχουν ξεχυθεί στον καθημερινό αγώνα της προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Έντονο ενδιαφέρον για τους επικεφαλής των συνδυασμών αποτελούν επώνυμα πρόσωπα και προβεβλημένα σε δημόσια θέα. Ωστόσο αυτό δείχνει να εμπεριέχει μεγάλο κίνδυνο όταν τo παρελθόν των υποψηφίων, τεχνηέντως παραβλέπεται ακόμα και αν είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο.

Οι επικεφαλής υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες όπως επίσης και οι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή έχουν περιέλθει σε μία δίνη που όπως φαίνεται θα αποβεί μπούμερανγκ μετά την διεξαγωγή των εκλογών εάν και εφόσον καταφέρουν να εκλεγούν σε θέσεις κλειδιά πρόσωπα που έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα με αρνητικές πράξεις τους.

Ιδιαίτερη ευθύνη πάνω σε αυτό έχουν τα κομματικά επιτελεία και λιγότερο οι ανεξάρτητοι συνδυασμοί καθώς δεν νοείται σε επιτελεία όπως στα οργανωμένα μεγάλα αστικά κόμματα να δίνουν δικαίωμα σε υποψήφιους που έχουν προβεί σε έκνομες πράξεις ή έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά ακόμα και με προκλητικές δημόσιες παρεμβάσεις.

Οι πολίτες θα πρέπει να σταθμίζουν τον βίο και την προσφορά των υποψηφίων στη δημόσια ζωή, καθώς και η δημοσιογραφία έχει την ηθική υποχρέωση να φωτίσει όλες τις πτυχές των υποψηφιοτήτων, πριν οι πολίτες ψηφίσουν οποιονδήποτε υποψήφιο που απλά έχει ένα ωραίο χαμόγελο με πολλές υποσχέσεις.

news4all.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *