Τελευταία Νέα

Οι τροϊκανοί ξανάρχονται, μετά τις γερμανικές εκλογές

Η αποστολή της τρόικας θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 23 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.
Απαντώντας σε…..
σχετική ερώτηση, ο κ. Ράις ανέφερε ότι ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής και τα μέλη της αποστολής θα εξετάσουν με τις ελληνικές αρχές για το που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αν υιοθετεί τη θέση κάποιων ότι η επόμενη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα θα είναι “κόλαση”, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει για το τι θα περιέχει η έκθεση και ότι θα γίνει νέα αξιολόγηση του προγράμματος. Επίσης, πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Ιουλίου, η Ελλάδα έχει κάνει “αξιέπαινη πρόοδο” για τη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είπε.
“Στόχος να βοηθηθεί η Ελλάδα”
Σε άλλη ερώτηση για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την καταγραφή του πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ούτε και αν το πλεόνασμα επιφέρει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι όλοι μας επιδιώκουμε να ξεπεραστεί η κρίση, να βελτιωθεί η ανάπτυξη και να βοηθήσουμε τους ανέργους, κάτι που επανάλαβε και σε άλλη ερώτηση για το θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι το ΔΝΤ προβληματίζεται γι’ αυτό το θέμα.
Στο τέλος της ημέρας, επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.
Σε ερώτηση για τη δέσμευση των Ευρωπαίων όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρέχοντας επαρκή στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόζει το συμφωνηθέν πρόγραμμα. Ο κ. Ράις, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης θα εξεταστούν οι εξελίξεις επί του ζητήματος και “θα δούμε που βρισκόμαστε”.
Τέλος, σε ερώτηση για την Κύπρο ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρώτη έκθεση του Ταμείου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

http://news247.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *