Οι συνταξιούχοι δεν θα υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις – Από πότε και γιατί

Την κατάργηση της υποχρέωσης των συνταξιούχων να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, εφόσον δεν έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Η ρύθμιση αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή από το………………
2016, κατά την περίοδο υποβολής των δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2015. Κι αυτό θα συμβεί επειδή το 2015 όλοι οι φόροι που αναλογούν στις συντάξεις θα έχουν προκαταβληθεί από τους συνταξιούχους μέσω της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία θα έχει υπολογισθεί ενιαία, στο άθροισμα των συντάξεων του καθενός και για τους 12 μήνες του έτους.

Το σύστημα του ενιαίου υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης επί του αθροίσματος όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) που λαμβάνει κάθε μήνα έκαστος συνταξιούχος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά με την πληρωμή των συντάξεων του μηνός Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (το διήμερο 29-30 Ιουλίου). Όπως ήδη έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης το νέο σύστημα δεν θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η-1-2014 αλλά από την 1η-8-2014, οπότε για τους πρώτους 7 μήνες του τρέχοντος έτους, η παρακράτηση που ήδη έγινε με βάση το παλαιό σύστημα, αυτοτελώς από κάθε ταμείο ξεχωριστά, οι συνταξιούχοι δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν τώρα τους επιπλέον φόρους που προκύπτουν από τον υπολογισμό των επιβαρύνσεων στο άθροισμα των συντάξεών τους. Αυτό θα κληθούν να το πράξουν με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2015 για τα εισοδήματα του 2014.

Από το 2016, οι συνταξιούχοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να……………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *