Προξενείο του Βελγίου λειτουργεί από χθες στην πόλη των Ιωαννίνων!

Ένας πραγματικός φίλος και σύμμαχος των αιτημάτων και διεκδικήσεων της Ελλάδας στο εξωτερικό, είναι ο πρέσβης του ΒελγίουΜαρκ Φαν ντε Ρεκ, που σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη του επίσκεψη στην Ήπειρο, κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και μόλις χθες, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της λειτουργίας του προξενείου του Βελγίου στην πόλη των Ιωαννίνων…

Το προξενείο λειτουργεί στην οδό Ανεξαρτησίας 180 και τα επίσημα εγκαίνια λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν, παρουσία του πρέσβη του Βελγίου, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνηκαι αρκετών Ελλήνων και Βέλγων πολιτών.
«Η Ευρώπη εξαρτάται από εμάς», ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ.Παπαγεωργίου αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως πρόξενος του Βελγίου.«Η Ελλάδα για εμάς είναι κάτι περισσότερο από τράπεζες και ομόλογα. 
Δεν είναι μόνο η Ελλάδα σε κρίση, αλλά είναι ζήτημα ευρωπαϊκό. Το Βέλγιο στηρίζει την Ελλάδα με την παροχή τεχνογνωσίας για τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιοργάνωση της χώρας. Οι ελληνικές εξαγωγές προς το Βέλγιο είχαν αύξηση κατά 17% εφέτος ενώ στην Ελλάδα λειτουργούν επιχειρήσεις βέλγικων συμφερόντων, που απασχολούν 14.000 εργαζόμενους. 
Δεν είναι θέμα βοήθειας η στάση μας προς την Ελλάδα, αλλά θέμα αλληλεγγύης»,τόνισε από την πλευρά του ο Πρέσβης του Βελγίου Μαρκ Φαν ντε Ρεκ.
http://epirusgate.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *