Ενοχλημένος με τον Ιερώνυμο δηλώνει στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ο Γόρτυνος Ιερεμίας

του Γιώργου Νταλιάρη

«Ο Μακαριώτατος τηλεφώνησε στην Πρόεδρο της Βουλής, για να ακούσει όσα έγιναν την Κυριακή, αλλά όχι σε μένα».

Αυτό είπε με παράπονο ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ.Ιερεμίας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ μαζί του πριν από λίγο.

Ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται από την Κυριακή στο επίκεντρο μετά το θερμό επεισόδιο που συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης. Εκεί, ο κ.Ιερεμίας τα… έψαλε στους τοπικούς άρχοντες αλλά και στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που αργοπόρησαν χαρακτηριστικά να προσέλθουν στο μνημόσυνο που τελέστηκε για τους 212 πατριώτες φονευθέντες υπό των βαρβάρων κατακτητών. Μάλιστα, αναγκάστηκε να τελέσει δύο φορές το μνημόσυνο, αφού την πρώτη φορά αρκετοί εκ των επισήμων δεν είχαν προσέλθει. «Μίλησα θερμά, αλλά δε μετανιώνω. Ευχαριστώ τον Χριστό και την Παναγία που μου έδωσαν τη δύναμη», είπε ο Ποιμενάρχης στο ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ.

Η σημερινή εξέλιξη με την ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος και την επικοινωνία που είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος με την Πρόεδρο της Βουλής, έρχεται να δώσει συνέχεια στο θέμα.

Ο κ.Ιερεμίας, με τον οποίον μίλησε το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ, τόνισε πως μέχρι σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και δεν έκρυψε την έκπληξή του και το παράπονό του πως ο Μακαριώτατος μίλησε με την κ.Κωνσταντοπούλου.

«Όταν κληθώ στην Ιερά Σύνοδο, γιατί ακόμη δεν έχω καμία ενημέρωση, θα πω όσα είναι να πω», προσέθεσε ο Μητροπολίτης Γόρτυνος που πάντως έχει στο πλευρό του την συντριπτική πλειοψηφία του ποιμνίου του, που την Κυριακή τον συνεχάρη θερμά για όσα είπε στους επισήμους που άργησαν να προσέλθουν στο μνημόσυνο.

agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *