Κρεμλίνο: Τρελοί οι ισχυρισμοί για κρεματόρια στην Ουκρανία

Με έκπληξη παρακολούθησε το Κρεμλίνο τις αναφορές σε ξένα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι, μια προσπάθεια να συγκαλύψει τη στρατιωτική επέμβαση της στην Ουκρανία…
η ρωσική κυβέρνηση έχει στείλει κινητά κρεματόρια για να καταστρέψει τα σώματα των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στις μάχες.

«Αμφιβάλλω για την αυθεντικότητα των δηλώσεων αυτών, διότι οι εν λόγω ισχυρισμοί σίγουρα εγείρουν αμφιβολίες σχετικά με την λογική όσων τις δημοσιεύουν. Για να μην αναφέρουμε εκείνους που θα μπορούσαν να έχουν κάνει αυτές τις δηλώσεις» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στις 27 Μαΐου.

Ένας αριθμός ξένων μέσων ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν δημοσιεύσει δηλώσεις Αμερικανών γερουσιαστών, που υπαινίσσονται ότι σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν τις απώλειές τους στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα που μάχονται στην χώρα είναι εξοπλισμένα με κινητά κρεματόρια.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μακ Θόρνμπερι φέρεται να είπε στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg ότι η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και άλλες πηγές.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί ήταν παρόντες στην ουκρανική επικράτεια.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *