Το μήνυμα Παπούλια για τους Πέρσες και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Με αναφορές στην ελληνική ιστορία της αρχαιότητας υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας στο προεδρικό μέγαρο τον κινέζο ναύαρχο…
Zhang Chuanshu, τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Changbaishan» και τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, M.Xiaoli Zou.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε αδελφικές τις σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε την Κίνα που σκέφτεται να κάνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, κάτι που θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών καθώς και εκείνων που συνεργάζονται με αυτές.

Ο κ. Παπούλιας όμως προέβη και σε ένα σχόλιο με ιδιαίτερο νόημα, χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα από την ελληνική ιστορία της αρχαιότητας:

«Στην αρχαιότητα η Αθήνα ήταν μια μεγάλη ναυτική δύναμη. Όταν τότε, οι Πέρσες θέλησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα και να μας υποδουλώσουν, ο αθηναϊκός στόλος στη Σαλαμίνα τους απέτρεψε από το να μας υποδουλώσουν. Τότε η Αθήνα ήταν μια μεγάλη ναυτική δύναμη και βλέπουμε και την προσπάθεια της χώρας σας να γίνει μια μεγάλη ναυτική δύναμη. Και γι’ αυτό με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τους αξιωματικούς του ναυτικού της Λαοκρατικής Κίνας».

thetoc.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *