Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Καρπενήσι (Φώτο)

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε το χθές το απόγευμα ,το Καρπενήσι, την Ολυμπιακή Φλόγα ενόψει των Χειμερινών…

Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Ενώ οι διοργανωτές περίμεναν πολύ περισσότερο κόσμο εν τουτοις η βροχή που έπεφτε τους χάλασε λίγο τα σχέδια.
Λαμπαδηδρόμοι ήταν η Πανελληνιονίκης Δήμητρα Μπήκα αθλήτρια , η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή διεθνης διαιτητης, ο Δημητρης Κόγιας μέλος του Δ Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας και του ΕΟΣ Καρπενησίου,και ο αθλητής Δήμος Αθανασίου.
Η λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί σήμερα με αφετηρία το Καρπενήσι και θα περάσει από τη Λαμία, το Βόλο και τη Λάρισα, για να καταλήξει στην Κατερίνη όπου και θα παραμείνει το βράδυ.
Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα καλύψει 2.000 χιλιόμετρα. Το ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 Λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας.
Η τελετή παράδοσης της Φλόγας στους Ρώσους θα γίνει στις 5 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 7 με 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι, όπου θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση συνολικά 2.800 αθλητές από 80 χώρες.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι το ταξίδι που προγραμματίζουν οι Ρώσοι να κάνει η Ολυμπιακή φλόγα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), πάνω στο επανδρωμένο διαστημόπλοιο Soyuz TMA-11M. Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες θα κάνουν διαστημικό περίπατο με την Ολυμπιακή φλόγα, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία.


prassia-eyrytanias.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *