Νέες κατολισθήσεις σε περιοχές της Ηλείας!

Ξαφνικά όλη η πυρόπληκτη Ηλεία καταρρέει έξι χρόνια μετά την πύρινη λαίλαπα του 2007 και έρχεται να μας θυμίσει τις υποσχέσεις που……

δεν τηρήθηκαν και τα έργα, που άλλοτε «σχεδιάστηκαν» να γίνουν και δεν έγιναν κι άλλοτε πάλι, απλώς δεν έγιναν ποτέ!

Στην περίπτωση τώρα της ολισθαίνουσας ζώνης της περιοχής του δημοτικού σχολείου Κουτσοχέρας υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς τι προκάλεσε την σημερινή καθίζηση ενός διευρυμένου τμήματος, που ξεκινά από το προαύλιο του σχολείου και καταλήγει σε οικισμό!
Από την πλευρά κατοίκων καταγγέλλεται η μη λειτουργία του αυτοματοποιημένου δικτύου στη δεξαμενή του χωριού, με αποτέλεσμα σήμερα η πλεονάζουσα ποσότητα που συγκεντρώνεται να τρέχει μέχρι τα κτήματα της κοιλάδας με αποτέλεσμα οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών να συμπαρασύρουν συντομότερα την διαβρωμένη, εκείνη, περιοχή.

Από την πλευρά όμως των αυτοδιοικητικών της περιοχής, σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για κακοτεχνία ή αστοχία έργου-και δεν αποδέχονται την υπερχείλιση της δεξαμενής- αλλά αντίθετα, υποστηρίχθηκε ότι το εν λόγο γεωλογικό φαινόμενο έχει επιστημονικώς καταγραφεί από την ομάδα του καθηγητή γεωλογίας Ευθύμιου Λέκκα μετά την επίσκεψή του στην περιοχή από τις πυρκαγιές που προηγήθηκαν και υπάρχει γεωτεχνική έκθεση για την περιοχή.

Εντούτοις, μηχανικοί του δήμου Πύργου προ ημερών επισκέφθηκαν την περιοχή κάνοντας αυτοψία τόσο στην πλαγιά του δημοτικού σχολείου όσο και στην οικία που πήρε κλίση και απειλεί να παρασύρει την κατοικία του Γιώργου Ηλιόπουλου και της οικογένειάς του.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα από την κακοκαιρία και τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις όλων των προηγούμενων μηνών, με τις καθιζήσεις και τις κατολισθήσεις να «περικυκλώνουν» σιγά – σιγά ολόκληρο το νομό!

Άλλος ένας δρόμος, ο δρόμος που ενώνει το Μπόρσι και γενικότερα τα ημιορεινά διαμερίσματα του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του δήμου Πηνειού με το φράγμα του Πηνειού, «χάθηκε» από το «χάρτη», με το οδόστρωμα να έχει ξεκινήσει, από το Σάββατο, να «βουλιάζει».

Η άσφαλτος «κόπηκε» και υποχώρησε, δημιουργώντας «σκαλοπάτια» που σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν το μισό μέτρο, ενώ από χθες η κυκλοφορία των οχημάτων έχει σχεδόν διακοπεί. Μάλιστα τη Δευτέρα, μεγάλα φορτηγά που προσπάθησαν να περάσουν από τον δρόμο αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω!
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Δημήτρης Αρβανίτης βρέθηκε στα κατεστραμμένα τμήματα του δρόμου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Κόλλια, προκειμένου να εξετάσουν τις άμεσες παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να μην «κοπεί» τελείως ο δρόμος και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *