ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ*

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ όσον αφορά τα μνημόνια. Λάβροι εναντίον των ελληνικών μνημονίων και από την άλλη υποστηρικτές του κυβερνώντος κυπριακού κόμματος, του ΑΚΕΛ, που έφερε το Μνημόνιο στο νησί από τη γνωστή ΤΡΟΙΚΑ ( ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ ). Στο όνομα πάντα του προλεταριακού διεθνισμού. ΣΥΡΙΖΑ και…..
ΚΚΕ παρ’ όλες τις διαφωνίες τους συμφωνούν ότι ψηφίζουν δαγκωτό Σταύρο Μαλά, δηλαδή τον πρώτο μνημονιακό υπουργό που επέβαλε το εισιτήριο των 10 ευρώ στα Νοσοκομεία.

Σε ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη στις 15 Ιανουαρίου μετά τη συνάντηση επιτελείου του ΑΚΕΛ με αντίστοιχο του ΚΚΕ, αναφέρεται πως η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι» επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση για τη δίκαιη επίλυση του κυπριακού έτσι όπως τη διεκδικεί η Κυπριακή Πρεδρία».
Την προηγούμενη μέρα στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωκομμουνιστής Πρόεδρος Χριστόφιας έκανε τον απολογισμό του. Θέλοντας να σώσει την όποια υστεροφημία του, επιτέθηκε εναντίον των Ευρωπαίων εταίρων και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον των πλουτοκρατών και των τραπεζών που ο ίδιος προτίμησε να τις ανακεφαλοποιήσει! Ενώ στη συνέχεια διερωτήθηκε πώς στην ίδια ΕΕ ως κάτοχο του Νόμπελ Ειρήνης, επιτρέπεται η ύπαρξη του καθεστώτος εισβολής και κατοχής στην κυπριακή Δημοκρατία. Ρητορικό το ερώτημα μάλλον.
Οι του ΑΚΕΛ συναντήθηκαν και με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε επίσημη ανακοίνωση: « Η συζήτηση περιστράφηκε καταρχήν γύρω από τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα καθώς και με την διαχείριση των υδρογοναθράκων» που για χάρη αυτών θυσιάστηκε και η όποια αντιμπεριαλιστική γραμμή, συμμαχώντας εντέλει με την αμερικανοεβραική εταιρία Νόμπλ Ενερτζι.
Και η αντεστραμμένη εικόνα της πραγματικότητας συνεχίζεται με την αρθρογραφία του ακαδημαικού και μέλους του νέου Κεντρικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ , μέσα από την κυριακάτικη Αυγή. Ο Σ. Λαπατσιώρας εξήρε τη γενναία διαπραγμάτευση από την κυπριακή κυβέρνηση που έφερε το Μνημόνιο, ενώ απέκρυψε πως ήταν ο Ευρωπαικός μηχανισμός Στήριξης και η ΕΕ που απαίτησαν το δάνειο της Κύπρου να παρθεί από τη λυκοσυμμαχία.
Απέκρυψε επίσης ότι το Ευρωπαικό δάνειο μεταφράζεται σε επώδυνο Μνημόνιο που ακολουθείται από άλλα. Θετικά επίσης αξιολογεί της αποκοπή της Αυτόματης Τιμαρυθμικής αναπροσαρμογής για δύο έτη και όχι οριστικά όπως αναφέρει, ενώ γνωρίζουμε πως τίποτε μονιμότερο του προσωρινού και πως η ρήτρα επανεμφάνισής της θα οριστεί από την όποια ανάκαμψη και ανάπτυξη. Αποκρύπτει παράλληλα το γεγονός πως μειώσεις μισθών από τους δημόσιους υπαλλήλους έχει επέλθει με παράλληλη αύξηση του ωραρίου τους μαζί με περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν τη στήριξή τους έτσι προς το μνημονιακό ΑΚΕΛ. Καμμία σχέση βέβαια με τον προλεταριακό διεθνισμό που επικαλούνται. Στην Κύπρο λένε: « Οποιος δεν ανατρέπεται, ο κόσμος εν δικός του».

Δημοσιεύθηκε στο «ΠΡΙΝ»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *