ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε ακόμα και ένας απλός περίπατος στην πόλη μπορεί να συνεπάγεται λήψη τοξινών για τον οργανισμό μας…

Αυτό συμβαίνει γιατί ο αέρας που αναπνέουμε εμπεριέχει εκτός του οξυγόνου και τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σήμερα ειδικές υπηρεσίες μετρούν την εκπομπή αερίων ρύπων με σκοπό την εκτίμηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από αυτούς και κατά συνέπεια την επιβάρυνση της υγείας μας.

Η συσσώρευση των τοξινών στο οργανισμό είναι σημείο αναφοράς πολλών χρόνιων παθήσεων όπως η δυσκοιλιότητα, το ευερέθιστο έντερο, οι ημικρανίες, οι δερματοπάθειες, οι αρθρίτιδες, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, η παχυσαρκία και πολλές άλλες.

Οι τοξίνες εισέρχονται στον οργανισμό μας μέσω των τροφών, του νερού και του αέρα. Οι κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα που κυκλοφορούν πλέον ευρέως, τα φάρμακα, καθώς και τα σαπούνια και τα απορρυπαντικά, είναι καθημερινές πηγές τοξινών.

Πολύ συχνά, ακολουθούμε ένα τρόπο ζωής που δεν επιτρέπει τη φυσική αποβολή αυτών των τοξινών. Οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες με τις αργές ώρες γευμάτων περιορίζουν τη χρονική περίοδο αποβολής τους. Ο ανθρώπινος οργανισμός υπερφορτώνεται από όλες αυτές τις ουσίες με αποτέλεσμα να μην μπορεί μόνος του, με τους φυσικούς του μηχανισμούς να τις αποβάλλει, διαμορφώνοντας έτσι μία συστηματικά τοξική κατάσταση με την οποία μαθαίνει αναγκαστικά να ζει και συχνά αρρωσταίνει.

Ο όρος αποτοξίνωση μας παραπέμπει στην έννοια της κάθαρσης η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.

Η αποτοξίνωση είναι η εξουδετέρωση, διάσπαση και αποβολή των περιττών ουσιών και των τοξινών από το σώμα. Ο οργανισμός εκτελεί τον καθημερινό καθαρισμό του μεταξύ των ωρών 8:00 μμ και 4:00πμ (γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να μην τρώμε ή πίνουμε μεταξύ αυτών των ωρών).

Οι κύριες μεταβολικές διεργασίες για την αποτοξίνωση του οργανισμού πραγματοποιούνται στο ήπαρ (συκώτι) και οι τοξίνες αποβάλλονται με τα ούρα, τα κόπρανα και τον ιδρώτα, δηλαδή μέσω των νεφρών, του παχέως εντέρου και του δέρματος.

Η προσπάθεια αποτοξίνωσης είναι μια δύσκολη διαδικασία και συχνά μικρής επιτυχίας, καθώς οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν αφήνουν το άτομο να αλλάξει εύκολα διατροφικές συνήθειες και τρόπο ζωής. Τα οφέλη της όμως για τον οργανισμό μας είναι πολύ μεγάλα και μπορούμε να τα συνοψίσουμε στα κάτωθι:

– Αντιγήρανση και μακροζωία
– Καύση λίπους και απώλεια βάρους
– Αύξηση της ζωτικότητας και της ενέργειας μας

– Απομάκρυνση από τον οργανισμό μικροβίων, μυκήτων, παρασίτων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών και ενίσχυση της φυσιολογικής χλωρίδας.

– Μεγαλύτερη ικανότητα αντίστασης στο στρες, το άγχος και την κατάθλιψη.

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που βοηθούν την αποτοξίνωση του οργανισμού. Μπορεί να γίνει με νηστεία, χρήση και κατανάλωση αντιοξειδωτικών ουσιών, αλλά και με τη βοήθεια της ομοιοπαθητικής ιατρικής.

Η ομοιοπαθητική ιατρική έρχεται να δώσει φυσικές λύσεις αποτοξίνωσης και να βοηθήσει ολιστικά το άτομο παρέχοντας θεραπεία τόσο στο σωματικό όσο και στο ψυχοδιανοητικό επίπεδο. Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο και μέσω της λήψης κατάλληλου ιδιοσυγκρασιακού ιστορικού χορηγεί τα ανάλογα ομοιοπαθητικά σκευάσματα εναρμονισμένα με αυτό το σύνολο. Η εξατομίκευση στην ομοιοπαθητική προσέγγιση είναι αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει σαν θεραπεία. Δίνει την ενέργεια που χρειάζεται κανείς για να αντιδράσει αποτελεσματικά, να τηρήσει κανόνες και να ακολουθήσει προγράμματα σωματικής αλλά και διανοητικής αποτοξίνωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι και οι αρνητικές σκέψεις καθώς και το στρες μας γεμίζουν «τοξικά απόβλητα». Έτσι το ομοιοπαθητικό φάρμακο δρα καταλυτικά χωρίς να αφήνει τα συμπτώματα να επανέρχονται κάθε φορά που η άμυνα του οργανισμού πέφτει και το στρες μας «βομβαρδίζει». Μέσω καθαρά φυσικών ουσιών, χωρίς καμμία απολύτως παρενέργεια, μας ενισχύει δραστικά χαρίζοντάς μας μεγαλύτερη ευεξία, δύναμη και ηρεμία.

Σήμερα διαθέτουμε 4 ειδικές συνθέσεις ομοιοπαθητικών φαρμάκων τα οποία απαλλάσσουν τον οργανισμό από τις τοξίνες των τροφών, των φαρμάκων και των βλαβερών συνηθειών και επαναφέρουν την ευεξία και την ζωτική δύναμή μας σε πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης.

Με τρόπο εντελώς φυσικό οι ειδικές αυτές ομοιοπαθητικές συνθέσεις λειτουργούν δυναμικά προάγοντας τον καθαρισμό του ήπατος, των νεφρών και όλων των απεκκριτικών οργάνων μας, επαναφέροντας την ισορροπία στα κύτταρα και τους ιστούς μας. Μέσω της ομοιοπαθητικής υψώνεται μια αδιαπέραστη ασπίδα προστασίας από τις τοξίνες του περιβάλλοντος, όσο κι αν αυτό είναι εχθρικό και βλαβερό για τον οργανισμό μας, τροφοδοτώντας μας σταθερά με την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

Ο καθένας που σέβεται την υγεία του και θέλει να ζει απαλλαγμένος από ασθένειες, καταλαβαίνει την ανάγκη της αποτοξίνωσης

Μην ξεχνάτε πως οφείλουμε στον οργανισμό μας την καλύτερη προστασία για οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζουμε και πόσο μάλλον όταν μπορούμε να έχουμε στη διάθεση μας όλα όσα μας προσφέρει απλόχερα η φύση…

ego.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *