Αόρατη η δικογραφία για εταιρεία διαδικτυακού στοιχήματος του Μπόμπολα

Ελλάδα: Η μαγική χώρα στην οποία εξαφανίζονται λίστες μεγαλοεκδοτών και δικογραφίες μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων

«Φαίνεται πως ζούμε σε μία…. μαγική χώρα, στην οποία εξαφανίζονται λίστες μεγαλοκαταθετών και δικογραφίες μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεργολάβων και εμφανίζονται διαρκώς χαράτσια και δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό» σχολίασε ο βουλευτής και συντονιστής του Κινήματος Χριστιανοδημοκρατικής Αναγέννησης, Νίκος Νικολόπουλος.

Αφορμή, οι απαντήσεις που έλαβε ο βουλευτής από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, μέσω των οποίων γίνεται αντιληπτό ότι, δικογραφία του ΣΔΟΕ εις βάρος της….
εταιρείας «SPORT PLUS AE», συμφερόντων του Φ. Μπόμπολα για την προβολή παράνομων διαδικτυακών εταιρειών στοιχήματος, δεν… υπάρχει, ούτε στο ΣΔΟΕ, αλλά ούτε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών!

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτημα του κ. Νικολόπουλου για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Υπουργός Οικονομικών, με το υπ’ αριθμ. ΓΚΕ 1120315ΕΞ2012/136/2012 έγγραφό του, ανέφερε ότι μετά από τον διενεργηθέντα έλεγχο, το ΣΔΟΕ υπέβαλε ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών την υπ’ αριθμ. 937/31.3.2011 μηνυτήρια αναφορά κατά των υπευθύνων, για παράβαση του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 2433/96 «περί ρυθμίσεως θεμάτων ΟΠΑΠ», αλλά και ότι… πλέον αντίγραφο της δικογραφίας δεν τηρείται στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ! Και σαν να μην έφτανε αυτό, με την υπ’ αριθμ. 349/2012 απάντησή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πληροφόρησε τον Αχαιό πολιτικό ότι μετά από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι «δεν εκκρεμεί σ’ αυτή ουδεμία δικογραφία σχετική με το αναφερόμενο στην ερώτηση θέμα»!

«Μετά την εξαφάνιση της λίστας Λαγκάρντ, βρισκόμαστε τώρα ενώπιον της εξαφάνισης μιας δικογραφίας εις βάρος ενός από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες της χώρας. Και ποιος ξέρει ακόμα, αναζητώντας κάποιος τις διαδρομές παρομοίων υποθέσεων, μπροστά σε πόσες ακόμα… εξαφανίσεις θα βρεθούμε, πάντα προς όφελος εκείνων που με παράνομο τρόπο κερδοσκοπούν εις βάρος της χώρας, την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός ματώνει» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας πως μ’ αυτά και μ’ αυτά, επί ενάμισι χρόνο τώρα, δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχουν επιβληθεί ποινές, δεν έχουν βεβαιωθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα και φυσικά, το ΣΔΟΕ ουδέποτε διερεύνησε ποιοι είναι οι διεθνείς οδοί του παράνομου στοιχηματισμού, στον οποίο γίνεται τζίρος πολλών εκατομμυρίων ευρώ και απώλεια αντίστοιχων φόρων για το κράτος.

Μετά από αυτά, ο τ. Υφυπουργός Εργασίας κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, θέτοντας πληθώρα ερωτημάτων και ζητώντας την άμεση διενέργεια ελέγχων προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να εντοπιστεί η δικογραφία και να βρεθεί το «αόρατο χέρι» που την.. εξαφάνισε. Ο κ. Νικολόπουλος σημειώνει πως είναι απαράδεκτος ο ισχυρισμός ότι το ΣΔΟΕ δεν κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας, αλλά και ό,τι πρέπει, σε κάθε περίπτωση να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες

Επίσης, ζητάει να κατατεθούν, η μηνυτήρια αναφορά, οι εκθέσεις ελέγχου και τα ελεγκτικά πορίσματα του ΣΔΟΕ, καθώς και τα τιμολόγια που εξέδωσε η εταιρεία «SPORT PLUS AE» για διαφημίσεις αλλοδαπών εταιρειών διενέργειας διαδικτυακού στοιχήματος.

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φτάσει μέχρι τέλους η συγκεκριμένη, όπως και κάθε άλλη υπόθεση που θα υποπέσει στην αντίληψή μου και που δυστυχώς, μυρίζει από μακριά συγκάλυψη, αλλά και την ύπαρξη ενός παρακράτους που δέχεται να συλλαμβάνει τον φουκαρά ο οποίος δεν έκοψε απόδειξη για μία τυρόπιτα, αλλά αφήνει ασύδοτους τους δήθεν μεγαλοσχήμονες. Η σάπια βασιλεία αυτού του παρακράτους φτάνει στο τέλος της. Ο λαός θα τη συντρίψει. Και εγώ θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτό, ανεξάρτητα από τους τόνους νέας λάσπης που μπορεί να μου κοστίσει…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *